avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire program vizita

Buna ziua,sunt divortata de 2ani jumatate,de cand avea copilul 4luni.Pana sa inaintez divortul in acte fostul sot nu a fost interesat de copilul nostru(vreo 2 luni)apoi a cerut program de vizita.S-a stabilit un program la domiciliul meu,in prezenta mea,dar pentru ca a zis ca se simte inhibat de prezenta mea si ca ar vrea sa iasa cu copilul afara am acceptat cu conditia sa imi spuna unde duce copilul.Nu imi spunea nici unde il duce si nici ce ii da sa manance.Am avut totusi incredere in el,apoi de fiecare data cand se intorcea de afara copilul varsa ciocolata si diferite dulciuri in exces.Am hotarat ca sa nu il mai scoata afara decat in prezenta mea si vizitele sa se faca asa cum s-a decis prin tribunal.Acum m-a dat in judecata ca vrea sa ia copilul 2week-enduri /luna la el acasa,cate 2 zile pe saptamana afara si cate 1-2 saptamani la el acasa in vacante.Copilul are doar 3 ani si nu a dormit niciodata in alta casa nici o noapte(cu atat mai mult cate 1-2 saptamani).Am incercat sa discut cu el sa mergem cu aceeasi vizita pana la 5 ani si apoi sa inceapa TREPTAT sa doarma la el,dar nu vrea.Are tatal sanse sa i se incredinteze copilul pe asa vizite lungi?Ce as putea face eu sa impiedic macar provizoriu acest lucru.Am incercat si vizite dese la el acasa,dar sa nu stea peste noapte,tatal nu e de acord pe motiv ca se pierd multi bani pe transport.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
racrem, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:53, 20 Ianuarie 2014
Strict la intrebarea dvs: da, are sanse.
De la 5 ani sa stea peste noapte cu tatal este prea departe - nu va fi acceptat programul pentru ca nu este in interesul copilului. De la 3 ani i se va aproba in instanta (din experienta va spun) tatalui.
Cum va ganditi dvs "cum ma priveste pe mine copilasul dupa aceea cand vede ca el ii da voie si eu nu" exact asa se gandeste si tatal cum l-ar privi pe el copilasul daca mititelul cere si el nu-i da. E un comportament des intalnit la parintele care nu petrece fiecaer zi alaturi de copil: se simte vinovat si nu reuseste sa stabileasca limite. Pe de alta parte, nici dvs nu reusiti sa le stabiliti.
Asa cum ati prezentat cazul, in functie de judecator, va primi tatal doua weekend-uri pe luna la domiciliul lui (de sambata pana duminica).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Divort bazat pe comun acord ioana_bal ioana_bal Buna ziua Sunt casatorita de 8 ani am un copil de 5 ani si de mai bine de 2 ani de zile nu ma mai inteleg deloc cu sotul din mai multe motive.Azi dupa cate am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)