avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire program vizita

Buna ziua,sunt divortata de 2ani jumatate,de cand avea copilul 4luni.Pana sa inaintez divortul in acte fostul sot nu a fost interesat de copilul nostru(vreo 2 luni)apoi a cerut program de vizita.S-a stabilit un program la domiciliul meu,in prezenta mea,dar pentru ca a zis ca se simte inhibat de prezenta mea si ca ar vrea sa iasa cu copilul afara am acceptat cu conditia sa imi spuna unde duce copilul.Nu imi spunea nici unde il duce si nici ce ii da sa manance.Am avut totusi incredere in el,apoi de fiecare data cand se intorcea de afara copilul varsa ciocolata si diferite dulciuri in exces.Am hotarat ca sa nu il mai scoata afara decat in prezenta mea si vizitele sa se faca asa cum s-a decis prin tribunal.Acum m-a dat in judecata ca vrea sa ia copilul 2week-enduri /luna la el acasa,cate 2 zile pe saptamana afara si cate 1-2 saptamani la el acasa in vacante.Copilul are doar 3 ani si nu a dormit niciodata in alta casa nici o noapte(cu atat mai mult cate 1-2 saptamani).Am incercat sa discut cu el sa mergem cu aceeasi vizita pana la 5 ani si apoi sa inceapa TREPTAT sa doarma la el,dar nu vrea.Are tatal sanse sa i se incredinteze copilul pe asa vizite lungi?Ce as putea face eu sa impiedic macar provizoriu acest lucru.Am incercat si vizite dese la el acasa,dar sa nu stea peste noapte,tatal nu e de acord pe motiv ca se pierd multi bani pe transport.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
racrem, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:53, 20 Ianuarie 2014
Acum m-a dat in judecata ca vrea sa ia copilul 2week-enduri /luna la el acasa,cate 2 zile pe saptamana afara si cate 1-2 saptamani la el acasa in vacante.


Cu vizitele cerute de el ajungem la un program in care este cel putin la fel daca nu mai mult timp cu copilul decat mine.


Doamna, mai bine ati fi de acord cu programul solicitat. Programul de vizita solicitat in instanta nu e deloc exagerat si tatal il va obtine. Veti plati cheltuieli de judecata, plus stres, nervi ca, oricum nu va ava conveni hotararea instantei si chiar nu are rost.
Batalia nu e pe "cine petrece mai mult timp cu copilul". Copilul are dreptul sa petreaca timp egal cu ambii parinti.
Motive de gentul "a vomat de la prea multa ciocolata, a venit cu hainele murdare, etc" nu au relevanta in fata instantei. Pun pariu ca incidente de acest gen s-au intamplat de multe ori si atunci cand copilul era cu dv. si nu v-a mai blamat nimeni pentru asta si nici nu a sarit tatal sa vina cu toti vecinii din bloc sa vada ce mama nepriceputa sunteti (daca ar fi sa ne luam dupa sfaturiele date de proastasatului). Apoi, la trei ani e absolut firesc ca un copil sa se murdareasca, doar nu e bibelou si unde-l pui acolo sta. Nu s-a nascut nimeni parinte, iar aceasta meserie se invata din mers.
cel mai bine ar fi sa va intelegeti, invatati-l sa aiba grija de micut, pentru ca nu cred ca-i vrea raul,cum dvs sunteti mama si el este tata, iar pentru dezvoltarea armonioasa a copilului este bine ca ambii parinti il iubesc si sunt alaturi de el. Copilul se v-a obisnui sa doarma in alta casa, pentru ca nu are un strain alaturi, stiu ca va este greu sa va ganditi ca doarme la tata si fara dvs. dar este bine pentru copil, cred ca copilul a vomitat si la dvs. ca ceva nu i-a placut.
Dvs. trebuie sa v-a ganditi la viitorul copilului dvs. si la ce e mai bine pentru el, asa o sa va dati seama ca tatal trebuie sa faca parte din viata lui.Multa bafta va doresc!
Ambii parinti spune legea ca au drepturi si obligatii, deci primul lucru, care ar trebui, in modesta mea opinie facut, ar fi distinctia dintre cel care ofera material genetic si cel care este parinte!
Nu doar doamna trebuie sa se gandeasca la binele copilului, ci in egala masura si domnul! Domnul, cand solicita sa ia copilul la domiciliul sau, trebuie sa se gandeasca in primul rand la propria capacitate de a ingriji copilul. Daca a lipsit cu lunile din viata copilului si/sau daca-l hraneste cu dulciuri si ciocolata, ar trebui sa fie constient ca obligatia lui este intai de toate sa fie informat cu privire la modalitatea de ingrijire a copilului si nu cu privire la propriile drepturi! Dreptul copilului are intaietate!
Din pacate, legea romana nu are notiunea de "unfit" parent care nu echivaleaza cu motivele de decadere din codul civil!
De ce ar avea doamna obligatia sa-l invete pe tata? Tatal nu e tot parinte, nu trebuie sa aiba aceleasi responsabilitati?
Mai intai te duci la scoala de soferi si faci cursuri, adica implinesti niste conditii si te achiti de obligatia de a absolvi aceste cursuri, si abia dupa asta vorbesti despre dreptul tau de a circula pe drumurile publice.
Cu tatii este invers! Cu obligatiile mai rarut ca-i mai dragut, cu drepturile defilam scrise pe frunte!
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
proastasatului, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri,dosarul meu e plin de retete si adeverinte medicale pe care se vede si data ca lucrurile s-au intamplat in zilele de vizita cu tatal,nu spun nicidecum ca eu sunt parinte perfect,dar chiar si acum 2 saptamani cand i-am spus sa nu ii mai dea cate un pumn de caramele deodata el mi-e spus ca:apei eu i le dau in manuta la plecarea mea si tu i le iei si i le dai mai tarziu....credeti ca eu mai pot sa ii iau copilului dulciurile din mana dupa ce el i le-a dat?cum ma priveste pe mine copilasul dupa aceea cand vede ca el ii da voie si eu nu?am incercat si o sa incerc sa mai vorbesc cu el si saptamana viitoare poate macar acum dupa aproape 3 ani prin tribunale ma pot intelege cu el in legatura cu vizitele.Nu vreau sa iau nici un minut din timpul petrecut intre ei,eu cer doar ca aceste mariri de vizita sa se faca treptat nu 1-2 saptamani direct.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
racrem, utilizator
Dumneavoastră, în instanţă, trebuie să evitaţi cuvintele "mă opun" sau "nu sunt de acord", dimpotrivă, trebuie să vă exprimaţi bucuria că tăticul vrea să stea cu copilul şi ca atare, propuneţi programul dorit de dvs.Deci, neapărat, propuneţi şi dvs. un program, mult mai restrâns, astfel ca judecătorul să aibă de unde să pluseze, dar să nu dea tot ce cere dânsul.Argumentaţi cererea dvs. Nu cred că veţi reuşi să stopaţi vacanţele, mai ales dacă este demonstrat că domnul se interesează de copil şi copilul îl cunoaşte.

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Divort bazat pe comun acord ioana_bal ioana_bal Buna ziua Sunt casatorita de 8 ani am un copil de 5 ani si de mai bine de 2 ani de zile nu ma mai inteleg deloc cu sotul din mai multe motive.Azi dupa cate am ... (vezi toată discuția)
Nelamurire program de vizitare minor karmy karmy Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii ... (vezi toată discuția)