Am urmatoare situatie in care as vrea sa fac ce se poate in mod legal.
Aseara o persoana dandu-se drept avocatul X a telefonat pe numarul fix al parintilor mei si pur si sumplu l-a speriat pe tatal meu cu tonul amenintator. Din ce spune tatal meu a spus urmatoarele:
- m-a amenintat ca ma da in judecata
- m-a facut escroc
Moment in care tatal meu a incetat sa mai vorbeasca cu aceasta persoana.
Vreau sa precizez ca:
1) Problema in care am inteles ca a sunat repectiva persoana dandu-se drept avocat este intre mine personal si o agentie imobiliara, nu are nimic de-a face cu parintii mei.
2) Eu nu am dat agentiei imobiliare decat numar de telefon al meu personal, nicidecum numarul de telefon fix de la parintii mei. Ceea ce presupun ca au facut respectivii este ca dupa adresa mea din buletin au cautat numarul de telefon fix si au sunat.
As vrea sa stiu daca este legal ca respectiva persoana, despre care nu stiu daca este sau nu avocat, sa caute si foloseasca numarul de telefon pe care eu nu I l-am dat pentru a transmite tatalui meu un mesaj de amenintare si de calomnie. Mesaj care ma privea pe mine personal. Nu mai spun ca tatal meu este foarte in varsta, sufera cu inima si si-a facut foarte multe griji pentru mine in urma respetivului apel telefonic.
As vrea sa stiu ce pot face in mod legal pentru a actiona intr-o asemenea situatie.
Eu inteleg ca situatia unor agentii imobiliare nu este foarte buna in ultima vreme, dar problema era intre mine si o agentie imobiliara care eu consider ca a incheiat cu mine un contract abuziv si pe care nu l-a respectat. Dar asta este o alta problema, intre mine si ei. Consider ca a transmite amenintari telefonice tatalui meu si a ma cataloga pe mine drept escroc trece peste limita acceptabilului.
Sau sa le trimita in scris, sa-l informeze pe avocat care sunt datele sale de contact si sa arate ca orice contact ulterior al altor persoane terte fata de contract va fi considerat ca dovada de rea-credinta din partea avocatului si a agentiei in rezolvarea conflictului dintre parti.
Si sa solicitati ca, pe viitor, sa va fie dovedita calitatea de reprezentant a avocatului... ca poate doar incerca marea cu degetul!
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Mi-a mai trecut supararea dar consider ca persoana respectiva (indiferent ca este sau nu avocat) merita o lectie, si as fi dispus sa depun efort in directia asta.
cora2006 - foarte curect ce spui, oamenii stiu ca nu au nimic solid si incearca prin presiune sa obtina cat mai mult. Inca odata, genul asta de oameni merita lectii si cred ca nu ii putem lasa sa faca ce vor.
Inca nu mi-e clar daca, mai ales in calitate de avocat, are dreptul legal sa-mi contacteze telefonic parintii intr-o problema care ma priveste pe mine.
Procedati asa cum v-am spus mai sus, mai mult solicitati avocatului sa va faca dovada calitatii de reprezentant al agentiei si al obiectului mandatului sau.
Bineinteles ca nu este normal sa va ameninte parintii, dar deocamdata nu aveti decat marturia parintilor dv. si poate afirma ca v-a cautat pe dv. si nu v-a gasit astfal ca doar v-a transmis un mesaj prin parinti....
Faceti o notificare agentiei imobiliare in sensul ca orice comunicare cu dv. sa fie facuta numai in scris la adresa .....si ca orice incercari de intimidare a dv. prin intermediari, inclusiv parintii dv., le veti aduce la cunostinta organelor de urmarire penala. Nu uitati sa mentionati ca ati pus telefonul sub urmarire si ca orice discutie telefonica este inregistrata...;)
faptul ca v-a spus ca va da in judecata nu reprezinta o amenintare in sensul legii penale...eventual puteti face o plangere pentru insulta,nu pentru calomnie