Buna ziua! As doi sa va intreb cum as putea proceda pentru a obtine si eu custodia copilului meu minor in varsa de 3 ani rezultat in urma unui concubinaj,minor care se afla in grija mamei care din pacate nu are nici un venit si nu are nici conditii adecvate pentru cresterea minorului care este pe numele meu.Ea mai are inca o fetita de 2 ani si locuieste cu o matusa de a ei care este batrana si bolnava,si cu alti 2 frati de ai ei unul find casatorit si cu 2 copii.Toti locuiesc in 2 camere si un hol,fara baie in conditii foarte mizere.Ne-am despatit deoarece ea m-a inselat cu altul cand eu eram plecat la munca in italia.I-am cerut sa-mi lase mie baietelul sa-l cresc eu dar nu vrea nu mi-l lasa nici cateva zile,de fapt nu ma lasa sa-l vad deloc.Cu toate astea eu am ajutat-o cu cei 2 copii si nu am facut diferenta intre ei,intotdeauna am fost alaturi de ea de aceea imi puteti spune va rog cum as putea proceda sa pot sa-mi iau si eu baietelul cateva zile pe saptamna sau pe luna?Inteleg ca eu sunt cel care a parasit-o pentru ca m-a inselat dar de atunci i-am spus sa imi lase mie baietelul iar ea poate venii cand vrea sa-l vada ,sa se gandeasca la binele lui iar eu voi fii alaturi de ea si o voi ajuta si cu fetita,dar nici un rezultat.In schimb le vorbeste foarte urat copiilor si nu-i ingrijeste sunt tot timpul murdari.Eu nu vreau sa-i iau copilul dar cred ca si eu am dreptul sa-l vad si sa-l iau sa am si eu grija de el cu toate ca mi-as dorii sa pot eu sa-l cresc,sa-i ofer un viitor mai bun. Momenten eu mi-am refacut viata cu altcineva care mai are doua fetite minore din casatoria anterioara,sotul acesteia fiin decedat.Imi puteti spune va rog ce cerere ar trebuii sa fac in instanta si cum trebuie sa procedez?
Trebuie sa formulati o actiune pentru incredintare minor, stabilire domiciliu, pensie intretinere.
Regula este custodia comuna, doar in cazuri deosebite se stabileste custodia exclusiva in favoarea unuia dintre parinti.
Chiar daca se stabileste custodia comuna si locuinta minorului la mama, Dvs. trebuie sa aveti un capat de cerere prin care sa cereti un program de vizitare. Astfel mama poate fi obligata sa va lase sa vedeti copilul.
Inainte de a introduce actiunea la instanta trebuie sa parcurgeti procedura prealabila de informare privind avantajele medierii.
Va rog din nou sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum as putea proceda pentru a obtine si eu un program de vizita si pentru a-mi lua si eu baietelul in varsta de 3 ani macar in wechend pentru cateva zile deoarece mama nu vrea sa ma lase sa-l vad sub nici o forma desii atunci cand a avut nevoie de bani sau s-o ajut cu copiii am fost alaturi de ea tot timpul? Nu i-am intors spatele cum fac altii insa ea in loc sa se bucure ca ma interesez de copil si ca vreau sa-l iau si eu pentru cateva ore sau zile deoarece eu am o situatie materiala mult mai buna ca ea nu vrea sub nici o forma sa ma inteleaga si pe mine ca si eu tin la acest copil doar ca relatia dintre noi nu mai poate continua din moment ce m-a inselat. Ar trebuii sa se gandeasca la binele copiilor. Va multumesc.
Asa cum v-am spus si in mesajul anterior, trebuie sa formulati o actiune in instanta pentru incredintare minor, stabilire locuinta minor, pensie intretinere si program de vizitare (asta in situatia in care instanta va stabili ca locuinta copilului va fi la mama).
Mai intai trebuie sa faceti informarea privind avantajele medierii. Aceasta procedura poate fi facuta de un avocat sau de un mediator.
Daca nu ajungeti la un acord prin procedura aceasta prealabila trebuie sa introduceti actiune la instanta.
Despre cum trebuie formulata actiunea si toate detaliile, ar trebui sa consultati un avocat care sa va ajute cu redactarea actelor si pentru o discutie detaliata, referitor la toate aspectele.
Dreptul la vizita
alllina25
Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu ... (vezi toată discuția)