Buna ziua! As doi sa va intreb cum as putea proceda pentru a obtine si eu custodia copilului meu minor in varsa de 3 ani rezultat in urma unui concubinaj,minor care se afla in grija mamei care din pacate nu are nici un venit si nu are nici conditii adecvate pentru cresterea minorului care este pe numele meu.Ea mai are inca o fetita de 2 ani si locuieste cu o matusa de a ei care este batrana si bolnava,si cu alti 2 frati de ai ei unul find casatorit si cu 2 copii.Toti locuiesc in 2 camere si un hol,fara baie in conditii foarte mizere.Ne-am despatit deoarece ea m-a inselat cu altul cand eu eram plecat la munca in italia.I-am cerut sa-mi lase mie baietelul sa-l cresc eu dar nu vrea nu mi-l lasa nici cateva zile,de fapt nu ma lasa sa-l vad deloc.Cu toate astea eu am ajutat-o cu cei 2 copii si nu am facut diferenta intre ei,intotdeauna am fost alaturi de ea de aceea imi puteti spune va rog cum as putea proceda sa pot sa-mi iau si eu baietelul cateva zile pe saptamna sau pe luna?Inteleg ca eu sunt cel care a parasit-o pentru ca m-a inselat dar de atunci i-am spus sa imi lase mie baietelul iar ea poate venii cand vrea sa-l vada ,sa se gandeasca la binele lui iar eu voi fii alaturi de ea si o voi ajuta si cu fetita,dar nici un rezultat.In schimb le vorbeste foarte urat copiilor si nu-i ingrijeste sunt tot timpul murdari.Eu nu vreau sa-i iau copilul dar cred ca si eu am dreptul sa-l vad si sa-l iau sa am si eu grija de el cu toate ca mi-as dorii sa pot eu sa-l cresc,sa-i ofer un viitor mai bun. Momenten eu mi-am refacut viata cu altcineva care mai are doua fetite minore din casatoria anterioara,sotul acesteia fiin decedat.Imi puteti spune va rog ce cerere ar trebuii sa fac in instanta si cum trebuie sa procedez?
Sarut mana, doamnelor, buna ziua, domnilor!
Am o nelamurire si sper sa ma ajutati! Aud/citesc despre custodia copilului sau mai nou ,,este in custodia politiei". Avand oaresce banuieli pun mana pe dictionar si ce sa vezi : custodie se refera la obiect(e) ! Am preluat, de fapt am tradus, un anglicism/americanism in mod nefericit? Cu ce putem inlocui custodia copilului, a politiei, etc, cu incredintare ?
Nu cu incredintare, incredintarea copilul unui parinte se facea inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil.
Nu e vb de custodie comuna, in lege nu e pomenit termenul cand e vb de persoane, ci de exercitarea autoritatii parintesti in comun de parinti.
Termenul de custodie, da, cred ca vine din traducere si a ramas asa, vorbim de custodie pt ca e mai scurt si stim la ce ne referim, nu ca ar fi si corect.
Dreptul la vizita
alllina25
Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu ... (vezi toată discuția)