Buna seara,
Ce se intampla daca, conform noii legi care prevede ca tatal sa stea o luna acasa, tatal nu poate sa-si ia concediu pentru ca lucreaza in strainatate si isi pierde locul de munca daca solicita acest concediu, iar eu nu mai am angajator, pentru ca lucrez in invatamant si am avut contract pe perioada determinata?Pot lua somaj din luna in care imi inceteaza CCC sau trebuie sa astept o luna pana implineste copilul doi ani(7 martie 2014)?Ce se intampla cu luna februarie?E considerata intrerupere?Ma va afecta pe viitor?Multumesc!
1. Nu este obligatoriu ca tatal copilului sa intre in concediu crestere copil (CCC) dar daca nu o face atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
2. Dvs. va inceteaza CCC si plata indemnizatiei pe data de 7 februarie 2014.
3. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj cu data de 7 februarie 2014 trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca.
- Daca mai aveti timp puteti sa mergeti sa va inregistrati.
Multumesc mult!Deci,dupa 7 februarie pot sa ma duc sa ma inregistrez la Agentia de Somaj si, asa o sa beneficiez de somaj inca din luna februarie,fara sa am intrerupere.O seara buna!