avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii la telefon
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii la telefon

Am facut abonament la (editat) in 2007 si din 2010 sa reziliat abonamentul pe motiv de neplata a facturi, din 2010 pana in prezent tot vine adrese de la firma de recuperare si ma suna sa platesc datoria si ma ameninta cu ezecutarea silita,eu am mai platit din datorie chiar si in luna decembrie anul trecut, mentionez ca am avut de plata 800 ron si acum mai am de plata 400 ron,
intrebarea me este; Cum se calculeaza prescriera datoriei? Si daca acum firma ma poate ezecuta silit daca nu mai platesc in continuarie?.
Va multumesc anticipat pt raspuns! Va astept un raspuns!.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Nmk mk Vfcfsc , Avocat 19:17, 18 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Plata facuta de dvs intrerupe curgerea termenului de prescriptie. termenul reincepe sa curga din momentul in care ati facut ultima plata. Daca ei va trimit o notificare, si aceasta intrerupe curgerea termenului, cu conditia sa va dea in judecata in termen de 6 luni de la notificare.
Va multumesc pr raspuns! va mai deranjez cu o intrebare;
Sa inteleg daca trece 6luni de la ultima plata si promisiune de plata si nu au trimis nicio notificare ca ma cheama in instanta atunci se prescrie datoria?
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Ati inteles gresit. Dvs ati facut plata in decembrie 2013, asta inseamna ca abia peste 3 ani de la acea data a platii se poate vb de prescriptie, iar daca in noi 2016 v-ar mai notifica inca o data fapt ce intrerupe termenul de prescriptie, termenul s-ar prelungi cu inca 6 luni. Concluzia e ca daca nu va actioneza in judecata pana in vara lui 2017 abia atunci puteti scapa.
Eu zic sa va intelegeti pt plata amiabila, fiid in interesul dvs sa nu platiti mai mult apoi.
Va multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante la abonament mobil Nmk mk Vfcfsc Nmk mk Vfcfsc Am avut abonament la Orange, prin 2012 , dar dupa un timp nu am mai platit. Acum o luna am primit o notificare de la o firma de recuparare, ca creanta mea ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit florin27 florin27 hello Vreau sa va relatez problema mea cat mai amanutit, in decembrie 2005 am luat un credit de consum (cumparat produse electronice de la magazin) cu ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita de 7 ani... bogdancozmin bogdancozmin Buna ziua, numele meu este Bogdan si am o intrebare: pot fi obligat sa platesc o factura restanta de 7 ani? Problema sta in felul urmator: mama mea, Mihaela a ... (vezi toată discuția)