avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto prin partaj facut in 1 august 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto prin partaj facut in 1 august 2013

am cumparat o masina in 30 iulie2013 am facut partajul pe 1 august2013am facut programarea la rar tot pe 1 august am si bonu de ordine cu data de 1 august insa miau spus ca sunt ocupati si m-au programat pe 13august data la care am si efectuat rarul iar pe 14august am mers la serviciu de inmatriculari auto insa mi-au refuzat inmatricularea masini fara plata timbrului de mediu pe motiv ca art care excepta inmatricularea masinilor dobandite prin partaj afost abrogat incepand cu data de 5 august.am mers in instanta si am cerut inmatricularea masini fara plata timbrului de mediu deoarece legea nu se aplica retroactiv ci de la data de 5 august iar eu am partaju facut pe 1 august,intradevar eu am mers la serviciu de inmatriculari pe 14 august a doua zi dupa ce am facut rarul programare care am facuto tot pe 1 august.spuneti-mi va rog daca am vreo sansa sa castig pt ca deabia pe 22 ianuarie 2014 am primul termen de judecata???????
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 07:36, 17 Ianuarie 2014
Daca ati mers la Serviciul de Inmatriculari pe data de 14 august, legea aplicabila este cea de la acea data. Daca textul de lege privind dobandirea autoturismului prin partaj a fost abrogat la data de 5 august, institutia nu il mai putea invoca pentru a trece la inmatricularea fara plata timbrului de mediu. In actiunea dumneavoastra nu trebuie sa invocati doar acest motiv pe care ni l-ati relatat anterior, ci si faptul ca o astfel de taxa este in continuare discriminatorie. Sunt instante care au inceput sa admita astfel de actiuni (referitoare la timbrul de mediu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu (auto) vs. partaj vidoqc vidoqc Art. 8, litera F din OUG 9/2013 spune ca sunt scutite de la plata taxei Timbrului de Mediu vehiculele obtinute prin PARTAJ! Partaj voluntar, facut de un ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu AlinAlinAB AlinAlinAB Va salut cu stima si va rog sa imi spuneti daca mai exista ceva posibilitati sa inmatriculam masinile fara plata timbrului de mediu?Am facut actul de partaj in ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ContSters303053 ContSters303053 buna seara, recent mi-am cumparat o masina un opel astra mai exact, adusa de cineva din Elvetia. Pe cartea din Elvetia data de iesire in circulatie scrie ... (vezi toată discuția)