avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna,
Acum 3 ani, matusa mea a cumparat un apartament nou, direct de la constructori, pretul apartamentului a fost de 50.000 eur, a platit intrarea 18.000 de euro iar pe restul sumei i s-au calculat rate pe 7 ani, 500 eur pe luna. Dupa un an, constructorul a dat unei banci dosarul de imprumut, iar ratele matusa mea le platea direct la banca, nu mai avea treaba cu constructorul. Acum are probleme financiare si nu a platit rata de 4 luni iar banca o ameninta cu executare silita. Mentionez ca are contract de vanzare cumparare, are achitat mai bine de 3 sferturi din imobil, iar suma de bani ramasa de plata , cu tot cu dobanzi ar fi undeva de 18-20.000 eur.

Intrebarea mea este daca ar putea fi executata silit , ce anume ar putea face banca? Inca nu a primit nici o instiintare, numai amenintari.
Ar fi posibil sa o execute silit dintr-un imobil achitat mai bine de jumatate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:24, 17 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Din pacate da, este posibil sa o execute si sunt sanse chiar ca imobilul sa se vanda pe un pret care sa nu achite nici macar diferenta ramasa de plata.

Nu este de glumit cu neplata unui credit.
Multumesc pentru raspuns,
Mi-ati putea spune cam in cat timp ar incepe producerile pentru executare silita?
Daca s-au inregistrat 90 de zile de restanta, oricand.
cred ca este un contract de vanzare cumparare cu plata in rate incheiat la notar intre cumparator si constructor (nu un contract de credit bancar) si trebuie vazut ce prevede acel contract de vanzare cumparare. adica la neplata unei rate poate fi ceruta executare silita a imobilului pentru toata suma restanta sau doar pentru acea rata etc
ca vanzatorul a cesionat contractele unei banci este cu totul si cu totul altceva, conteaza cum s-a inteles cu constructorul la incheierea contractului
Cel mai probabil, aveti dreptate.

M-am gandit ca s-a "refinantat" contractul de catre Banca. Din ce scrie dna, e aproape clar ca e o cesiune a veniturilor din acel contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate credit ipotecar biba_marius biba_marius buna ziua....sunt si eu intr-o situatie delicata deoarece nu mai am posibilitatea platii la un credit bancar.....am scos 30000euro pe 30ani cu rata 220euro pe ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot face fata financiar unei rate imense la banca. AAnalyaa AAnalyaa Am un credit imobiliar ipotecar cu o rata lunara de 460 CHf pe care nu o mai pot plati. In cazul in care ma vor executa silit,apartamentul va fi scos la ... (vezi toată discuția)