avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa catre executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa catre executor judecatoresc

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am castigat o casa prin hotarare definitive si irevocabila. Vreau sa execut persoana care se afla in acea casa de la 1 martie (ca nu se poate altfel cf legii). Executorul judecatoresc am inteles ca trebuie sa-l platesc eu. Cum recuperez suma care I-o dau executorului? Trebuie sa dau in judecata persoana executata sau suma o recupereaza insusi executorul. Cum se face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rebecavalentina , utilizator 14:40, 17 Ianuarie 2014
Executarea silita se considera finalizata in momentul stingerii tuturor obligatilor, deci inclusiv recuperarea cheltuielilor facute de dvs cu executarea. Si acestea vor fi obiectul executarii silite, nu trebuie formulata o actiune in instanta, le recupereaza executorul.
Multumesc! Deci executorul recupereaza si taxa pe care eu I-o platesc sa execute persoana. Asta sa inteleg, nu?
Si imi da banii inapoi, cei care I-am platit sa o execte pe persoana.
Da, executorul recupereaza si aceasta suma de bani, daca are de unde (daca debitoarea e solvabila)
Pai are serviciu la stat. Banuiesc ca ar trebui sa-i opreasca o suma pe luna.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile de executare silita? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul? xuser xuser Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul pe penal? pas cu pas daca se poate.. ce se intampla daca ala nu plateste acele cheltuieli, nici macar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)