avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa deces

Mi-a decedat o matusa, necasatorita si fara copii. Eu sunt nepoata dupa frate si mai are o sora imobilizata la pat.Ce trebuie sa fac si pe cine chem pentru succesiune?
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 15:33, 19 Ianuarie 2014
mergeti la notarul din zona de care apartine imobilul matusii cu certificatul de deces al matusii, certificatul de nastere al matusii, certificatul de deces al fratelui (tatal dv) si certificatul de nastere al tatalui dv (ca sa faceti dovada ca au fost frati) CI al dv, certificatul dv de nastere, cerificatul dv de casatorie (ca sa faceti dovada ca era tatal dv., respectiv fratele matusii) daca aveti, acte de proprietate..va va spune tot ce aveti de facut, cat va costa... nu intarziati, sa fiti in termen (daca sora cu probleme de sanatate a locuit si locuiste in continuare in casa matusii decedate, e considerata acceptant; sa aveti si dv dovada ca ati acceptat in termen legal mostenirea, in caz ca nu mai suntei in termen); daca defuncta nu mai are alti frati/surori, parinti, daca dv nu aveti frati/surori o sa declarati pe proprie raspundere ca doar dv si sora matusii sunteti posibilii succesori, astfel ca averea defunctei va fi impartita intre dv si sora matusii in mod egal(dv il reprezentati pe tatal dv defunct).
Chiar daca nu aveti toate actele, incepeti demersurile...mergeti la notar si va spune exact ce si cum
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
integrity, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)