avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat angajare

am gasit un anunt de angajare la o firma. pana acum discutiile s-au purtat doar telefonic si prin mail, fata in fata avand loc doar un singur interviu.
pe langa actele de angajare (adeverinta medicala+cazier+actede studii+buletin+certificat de nastere) mi s-a cerut 100 ron (contravaloarea a 20% din cursul de calificare) restul fiind suportat de firma.
verificand adresa de mail am constata ca este a unei firmei din Botosani, dar angajarea este sub alta firma din alta localitate din botosani.
mai nou specializarea s-ar face in ungaria timp de 2 zile, iar drumul ar trebui sa-l platim noi (echivalent la 100 euro... find 7 oameni) si decontarea drumului ar avea loc in maxim 30 zile.
Lucru care mi s-a parut curios este ca nu am semnat niciun contract de munca cu ei, astfel ca daca le-as da cei 100 euro as ramane cu o paguba. Daca as face o plangere la politie nu as avea nicio dovada. De la pretinsul angajator nu am vazut nici macar o legitimatie.. nici macar cui-ul firmei. absolut nimic.
Ce ma sfatuiti sa fac.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 17 Ianuarie 2014
Eu v-asi sfatui sa incheiati mai intai un contract dupa ce ati studiat cu mare atentie clauzele acestuia si abia dupa aceea daca se prevede o astfel de obligatie prin contract, sa achitati aceasta suma. Nu neaparat un contract de angajare, astfel ca ar putea fi si un contract din care sa reiasa ca dvs. ati platit acea suma de bani si trebuie sa faceti specializarea cutare, iar in schimb angajatorul, sau viitorul angajator sa obliga sa va angajeze sau sa faca ceva anume.
Au existat multe pacaleli asa ca sa aveti grija.

Cu stima.
Asta spuneam si eu, momentan ei au afirmat ca la intalnirea de maine sa le dau cei 100 euro pentru a achita transportul, decontarea sumei se realizeaza in aproximativ 30 de zile. Dar cum sa dai 100 euro fara sa fi semnat nici macar un act cu ei.
Nu le dati niciun ban. Cheltuielile privind formarea profesionala se suporta de catre angajator si nu de catre salariat.
nu am prea multe dovezi .. dar o plangere la politie urmata de flagrant nu se poate realiza?!
Puteti merge la Politie sau la Parchet sa le explicati situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina "imprumutata" in interes de munca DBR007 DBR007 Buna seara, Am fost angajat timp de 3 luni de zile la o mica firma. Nu am semnat nici un contract de munca. In interes de munca primeam din cand in cand ... (vezi toată discuția)
Spaga certificat fiscal leo79xp leo79xp am luat o masina de la un prieten, iar acesta o avea de la unul din timisoara. mie imi trebuie un certificat fiscal inclusiv de la ala. doar ca acel nenorocit ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa recuperez banii de la o firma de recrut are? Popa Antonel Popa Antonel Job office este o firma de recrutare pe OLX si au anunturi ca angajeaza soferi in London , la inceput nu cer bani dar dupa cateva zile iti trimit email si cer ... (vezi toată discuția)