avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare nume pe cale administrativa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare nume pe cale administrativa

Sunt traducator si ca P.F.A. activez de 3 ani, imediat dupa casatorie. Ca urmare, toate documentele, anunturile, site-ul, casutele de e-mail, etc sunt create cu numele sotului. In urma divortului recent, neavind aprobarea sotului de a-i pastra numele lui (desi am incercat sa dovedesc judecatoarei ca schimbarea numelui mi-ar cauza prejudicii morale, profesionale si financiare), instanta a hotarit revenirea la numele de domnisoara. In consecinta, am decis sa obtin numele sotului prin cerere de schimbare a numelui pe cale administrativa, avind ca motiv activitatea de traducator si conotatiile ridicole ale numelui de domnisoara (Motan). Am sanse sau ma complic degeaba?
Cel mai recent răspuns: favorit.md , utilizator 16:28, 10 Aprilie 2009
se poate schimba insa va trebui sa va luati un nume care incepe cu aceeasi litera ca si numele actual.
Pai ideea era sa pastrez numele obtinut prin casatorie. De ce sa-mi aleg un nume care incepe cu acceasi litera?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume alexandra1105 alexandra1105 Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie putin jenanta si neobisnuita. Imi doresc foarte mult sa-mi schimb numele de familie. La casatorie, am luat numele sotului ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie adela_ioana adela_ioana Buna ziua, va rog sa imi spuneti care este procedura de urmat si cat dureaza aceasta procedura in cazul in care doresc sa imi schimb numele de familie. ... (vezi toată discuția)
Numele de fata sau numele viitorului sot? crausanda crausanda Buna seara. Doresc sa aflu un lucru care ma framanta si la care ma gandesc de ceva timp. Vreau sa ma casatoresc cu prietenul meu si doresc sa stiu daca eu imi ... (vezi toată discuția)