avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie putin jenanta si neobisnuita. Imi doresc foarte mult sa-mi schimb numele de familie. La casatorie, am luat numele sotului si acum regret foarte mult pentru ca este un nume urat care imi afecteaza foarte mult profesia si stima de sine. Intrebarea mea este daca se poate sa adoptam, atat eu cat si sotul si copilul un alt nume de familie pe motivul neadaptarii si afectarii sociale. Acele cereri de solicitare a schimbarii numelui se vor face separat pt fiecare membru sau pentru noi ca familie? Va rog sa-mi dati cateva informatii despre asta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:57, 24 Iulie 2014
Da, se poate schimba numele mai ales datorita conotatiei sau ridicolului acestuia.
ART. 4
(1) Cetatenii romani pot obtine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativa a numelui de familie si a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, in conditiile prezentei ordonante.
(2) Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:
a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod;

P.S. [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume minor Alexandragru Alexandragru Buna. Vreau neaparat sa imi schimb al doilea prenume. Sunt minora. Parintii mei sunt impreuna,deci nu este nicio problema cu alte acte,cu acordul sau altele. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume vlpu911mh vlpu911mh Buna ziua. Din motive personale intentionez sa imi schimb numele de familie. Am parcurs aproape toti pasii,singurul lucru care trebuie sa il fac cu mana mea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume . bogosianu bogosianu Buna seara!Care este modalitatea prin care pot sa-mi schimb numele de familie? (vezi toată discuția)