avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare prenume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare prenume minor

Buna. Vreau neaparat sa imi schimb al doilea prenume. Sunt minora. Parintii mei sunt impreuna,deci nu este nicio problema cu alte acte,cu acordul sau altele.
Dar nu stiu ce ar trebui sa scriu la motivul schimbarii numelui. Vreau sa mi-l schimb deoarece este vechi si urat,parintii mei nu au fost de acord cu acest nume,dar mi l-au pus nasii. Ce motiv as putea scrie? Unul bine formulat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 1 Septembrie 2015
motivul trebuie sa fie intemeiat, ca e vechi ( cum adica vechi?), urat si ca nu ti-e bine cu el, poate fi un motiv intemeiat.
a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod;
d) cand persoana in cauza are nume de familie sau prenume format din mai multe cuvinte, de regula reunite, si doreste schimbarea acestuia;
k) cand prenumele purtat este specific sexului opus;
poti sa te afli in cazurile astea sau daca nu, iti intemeiezi cererea pe litera de mai jos
m) alte asemenea cazuri temeinic justificate.
acte necesare si procedura, gasesti in link
[ link extern ]
pe langa cerere, pori sa iei o recomandare si de la psihologul scolii sau macar sa te ajute sa iti argumentezi cererea.
Pentru minori, cererea de schimbare a numelui se face de parinti, doar in cazul in care doar un parinte scrie cererea, trebuie acordul celuilalt .
În cazul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui unui minor dupa recasatorie. Dan1312 Dan1312 Buna ziua !! Va rog sa-mi explicati in ce conditii se poate schimba numele de familie al unui minor din prima casatorie , minor aflat la mama in urma ... (vezi toată discuția)
desfacere adoptie stefimit stefimit Buna ziua. Va rog sa-mi spuna cine se pricepe ,cum se procedeaza in cazul cand o persoana este adoptata iar acum parintii firesti vor s-o treaca pe numele lor ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in cazul schimbarii numelui de familie (vreau sa ... Andrei2k1 Andrei2k1 Buna seara! In cazul schimbarii numelui de familie (vreau sa trec pe numele mamei), voi mai primi pensie de intretinere de la tatal meu? (pensie pe care la ... (vezi toată discuția)