avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Constructie casa, lucratori din familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Constructie casa, lucratori din familie

Buna seara!
Am o problema si nu stiu cum sa procedez,,cred ca din atatia utilizatori voi gasi solutia.
as dori sa imi construiesc casa de mult visata,bineneteles ca nu pot singur, am vorbit si cu cateva rude de ale mele pe care le-am ajutat la randul meu,problema este ce ar trebui sa fac ca sa nu lucram la negru ca sa zic asa.sa imi fac firma deja este exagerat,ce ar trebui sa fac in cazul de fata ,numaraul de persoane care vor lucra impreuna cu mine sunt 6,astept raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 19 Ianuarie 2014
veti plati acele persoane care vor lucra cu dumneavoastra?
Buna seara.
Nu ma pricep la astfel de lucruri dar va pot spune ca un vecin al bunicilor mei de la tara si-a construit anul trecut o casa.La fel ca dv a fost ajutat de rude si prieteni.Dupa cate stiu eu a avut un proiect facut de un arhitect,o autorizatie de construire si toate taxele platite.In rest nu a interesat pe nimeni cu cine isi construieste casa.
Solutia legala ar fi incheierea unui c.i.m. cu acele persoane care va ajuta la construirea casei. Situatie in care nu veti avea probleme cu ITM-ul.

Asta este si ideea ,ma vor ajuta sa imi construiesc casa,nu ii voi plati,dar nu vreau sa am probleme nici cu legea.

si in ce consta un contract individual de munca?ca persoana fizica pot sa fac acest lucru?tin sa mentionez ca trei din ei sunt niste prieteni de ai mei,iar restul sunt rude,are vreun rol acest fapt.
as putea sa fac un contract de munca voluntara cu cei care ma vor ajuta?

Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
In sensul Codului Muncii, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.

Asadar, o persoana fizica poate avea calitatea de angajator.

Contract de munca voluntara nu exista si nici nu se poate incheia un contract de voluntariat intre doua persoane fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa in regie proprie potop dana potop dana Pot avea probleme cu cei de la ITM daca imi construiesc casa cu niste rude? (vezi toată discuția)
Executie casa regie proprie sau firma laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa.Nu doresc firma pt ca au niste sume uriase, vreau sa o construiesc in regie proprie. Din cate am citit, daca vine un control, ... (vezi toată discuția)
Constructia unei case cu rude si prieteni (regie proprie) oanamitica oanamitica Buna ziua. As vrea sa-mi construiesc o casa in bucuresti iar cei ce vor face asta sunt rude si prieteni. Ce forme legale trebuie sa le fac acestora pentru a nu ... (vezi toată discuția)