avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto din 2001 inmatriculat in RO in 2006 nu o pot ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto din 2001 inmatriculat in RO in 2006 nu o pot inscrie pe numele meu.

Salut.Am si eu o mare problema.In decembrie 2013 am cumparat un opel agila inmatr.in Ro in 2006.Am fost la rar pt. emisia de noxe care nu era trecuta in carte si fara de care nu se poate calcula taxa de mediu.Rezolvat.Ma intorc la ANAF sa depun actele pt. taxa dar functionara mi-a spus ca nu pot calcula taxa de mediu pana nu aduc BRIF-ul de cand a fost adusa masina in tara (2006).Masina a fost adusa in tara de catre un cetatean arab,care a inscris-o pe RO ,dupa care a vandut-o in acelasi an doamnei de unde am cumparat-o eu.Cei de la ANAF me-au cerut BRIF-ul si C-V (contract vanzare-cumparare)dintre arab si doamna.Binenteles ca doamna nu mai are nici un act de atunci si astfel eu nu mai pot inscrie masina.Va rog din suflet sa ma ajutati!!!!!!!!!!!!!!!!!Si mai e o probl.Pe carte (este duplicat) nu mai apare nici un nume si cei de la ANAF zice ca nu pot face legatura intre mine si doanma(cu toate ca este talonul +C-V).Cum rezolv mai ales prima problema?ASTEPT URGENT RASPUNSURILE DVS.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:57, 17 Ianuarie 2014
dvm a scris:


nu pot face legatura intre mine si doanma(cu toate ca este talonul +C-V).


Daca doamna a realizat talonul,de ce nu a inregistrat auto la autoritatea fiscala?
Daca doamna nu a inregistrat auto la autoritatea fiscala,pe cale de consecinta nu a putut scoate certificat fiscal,respectiv cum ati incheiat contract de vanzare cumparare ?
Desfasurati demersuri ,poate gasiti primul vanzator

Acel "brif" de care vorbiti este de fapt certificatul extern de inmatriculare al autoturismului si le este necesar celor de la administratia financiara pentru a observa data primei inmatriculari in UE in scopul calcularii timbrului de mediu.
La inmatricularea autoturismului vechiul proprietar a depus la Directia de Taxe si Impozite locale un dosar. Acel dosar il veti regasi in arhiva celor de la taxe locale si la cerere vi se va elibera o copie a contractului de vanzare-cumparare (puteti ruga vechiul proprietar sa va sprijine in acest demers).
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
Dan Foamete, Avocat
Copie dupa documentele de provenienta ale auto,pot fi solicitate inclusiv la SPR evidenta auto-unde a fost inmatriculat auto prima data in tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere auto scor scor Buna ziua. Am cumparat un autoturism adus din germania Pe actele auto sunt trecuti fostul proprietar si actualul detinator al certificatului de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)