avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Probleme cu executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Probleme cu executor judecatoresc

In 2004 am obtinut dupa mai multi ani, sentinta definitiva prin care sunt proprietarul unor suprafete de teren, pe care insa nu le pot folosi, deoarece am apelat in aceasta perioada la 2 executori judecatoresti pentru aplicarea si punerea in posesie, am achitat taxe diverse, onorarii etc. La primul executo am renuntat dupa ce am fost `` tras pe sfoara pe fata ``, am sesizat organele competente in relatia cu executorii judecatoresti, care mi-u dat adresa unui alt executor care are jurisdictie de executare in zona respectiva, am achitat din nou taxe, onorariu, etc, din septembrie 2008, a expirat din nou termenul legal de 5 luni pentru punere in executare, insa din nou NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS.
Cum pot clarifica aceasta situatie, unde sa apelez pentru a contacta un avocat care sa poata lamurii aceasta situatie. Eu locuiesc in Brasov proprietatea este la Husi, Vaslui. Primul exector era din Husi, al doilea din Vaslui. primul a avut sesizari pentru diverse probleme in urma unuor contoale, fiind si in atentia ministrului justitiei de atunci 2003-2004.
In urma sesizarilor facute impotriva primului executor, oficialilor de pe langa Curtea de Apl Iasi, totul a `` ramas in aer ``. In cine sa mai am incredere, in care institutie ?
Cu deosebit respect, va multumesc anticipat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Am incercat initial, ( dupa finalizarea actiunilor in instanta si obtinerea hotararii definitive ) sa intru in posesie pe cale amiabila cu partea adversa, insa am fost amenintat cu moartea ( referire la mafia din Noua de la noi din Brasov ) am doeit sa depun o sesitare la postul de politie din Epureni, acestia au refuzat inregistrarea sesizarii, am apelat la SINGURUL executor din Husi, am achitat tot ce mi-a spus, spunandu-mi ca trebuie sa astept. dar culmea, a facut incurcaturi `` voite `` la judecatorie pentru investirea hotararii cu formula executorie, a somat partea adversa, insa in inchewierea de sedinta pentru numirea cu formula executorie, eu apaream ca partea care trebuia sa las in libera posesie terenurile iar partea adversa trebuia sa intre in dreptul de posesie. Surprinzator, nu am mai putut sa-l contactez pe executor, am fost de nenumarate ori la sediul acestuia, insa nimic. Am trimis mai multe scrisori cu confirmare, ( abia reusind sa recuperez actele ), dupa care am sesizat camera executorilor judecatoresti de pe langa Curtea de apel Iasi, Ministerul Justitiei, de unde am primit raspunsca a trecut perioada de 5 luni perimandu-se cererea, insa vor efectua un control la biroul executorului. Nu am mai primit nici un raspuns. Mi s-a dat adresa altui executor care avea autoiritate in in zona respectiva, Duda Epureni, Husi, Vaslui. Am mers l-am contactat, am achitat din nou taxele solicitate, inclusiv taxa de transport de la Vaslui la Husi, mi s-a spus din nou dupa acelasi sablon, sa astept sa fiu contactat pentru a ma deplasa la Husi in vederea efectuarii executarii. NICI un raspuns de aceasta data de la acest executor. Sa nu omit, sotia primului executor este avocat la Husi, colega cu avocata pe care am avut-o in procesele respective, dar careia i-am facut niste sesizari la Barou, care s-au musamalizat, aceasta spunandu-mi in 2005 ca atat timp cat ea este avocat la Huisi eu nu voi mai rezolva NIMIC. In mod iar curios, sesiyarile adresate baroului, au ajuns la avocata respectiva, prin `` grija `` unei persoane din cadrul arhivei Husi, dupa care am fost contactat de avocata, aceasta incercand mituirea mea, pentru a-mi retrage sesizarile catre Braou, iar pentru faptul ca nu am acceptat `` oferta `` ei, am ajuns sa dau dreptate amenintarilor.
In momentul in care am luat leatura cu al doilea executor, am contactat si un avocat de la Vaslui, caria am explicat siuatia, iar dupa ce am ajuns acasa in Brasov am trimis inscrisurile pe care se baza dreptul de proprietate ( in copie, bineinteles ), insa nici acesta nu mai raspunde la nici un semnal. Acum dupa Paste am hotarat sa ma deplasez la Vaslui si sa vad care este situatia, insa MAFIA intr-un oraselmic ca Husi-ul este mare.Mama mea a decedat in martie 2002 din cauza proceselor. Nu stiu nici eu cat voi mai rezista. Cam asta este ituatia. Am o copie dupa un inscris in care Ministerul de Justitie ( dna Ministru din 2003-2004) sesiza Corpul de control pentru multe neglijente ale primului executor. Sincer chiar sunt depasit de situatie, am ajuns in faza in care nu mai ai incredere in nimeni. De la Brasov nu poti duce un avocat la Husi. De fapt stim situatia in care `` se svalda `` executrii judecatoresti. Ce pot sa mai fac. Multumesc inca o data, atat dvs cat si celor care cred ca ma pot sfatui.

Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 14:55, 27 Martie 2010
Cred ca ar trebui sa formulatii osesizare in acest sens si la Camera executorilor Iasi, dar si la Uniunea Nationala a executorilor la Bucuresti
Buna ziua, revin in problema cu executorul judecătoresc. după ce am făcut o plangere penala impotriva acestuia pentru abuz in serviciu, neglijenta in serviciu,fals si uz de fals, am primit răspunsul Parchetului, prin care s-a dispus N.U.P.-ul împotriva executorului judecătoresc. S-a stipulat termen de 20 de zile pentru a depune contestatia impotriva deciziei parchetului. Motivatia de N.U.P. a fost asupra faptului ca nu am „„ STARUIT IN PUNEREA IN EXECUTARE A SENTINTEI JUDECATORESTI „„, si totodata s-a respins si constituirea ca parte civilă, sub mtivatia ca pana la emiterea rezolutiei de N.U.P. nu am facut dovada prejudiciului cauzat. Cum este posibil, ca in momentul in care am facut dovada faptului că Exec Jud. nu a solicitat Instantei investirea cu formula executorie a sentintei, nu a facut nimic pentru efectuarea executarii, in afara faptului ca „„ m-a taxat pe mine ca si creditor si a recuperat sumele necesare de la debitor „„, nu s-a deplasat la locul de puenre in executare a sentintei, ci doar a emis un Proces Verbal, ca si cum s-ar fi efectuat respectiva executare. Ce ar trebui sa fac, in afara faptului de a depune contestare la Rezolutia Procurorului ? Pot sa ma adresez institutiei pentru aparararea Drepturilor Omului ? Va rog sa ma ajutati cu sfaturi benefice. va multumesc.
Ok, sa o luam sistematic:
1. Pana la urma titlul executoriu a fost sau nu a fost investit cu formula executorie? Daca nu, de ce ar trebui ca executorul judecatoresc sa se ocupe cu investirea?
2. Daca exista o hotarare investita (si cu siguranta exista, altfel executorul nu avea cum sa incheie un contract cu dvs. si nici sa va ceara sa platiti intocmirea si emiterea diverselor acte de executare), ce acte de executare a facut executorul jud. in dosarul constituit?
3. Ati folosit si plangerea impotriva refuzului executorului jud. de a efectua o executare silita sau un act de executare, cf. prevart.53 din L:188/00 ?
4. Chiar daca Corpul de control al MJ a fost sesizat si urmare a verificarilor inspectorii au gasit diverse nereguli in dosarul de executare, aceste nereguli nu pot fi "indreptate" de catre acestia, nici macar de catre CEJ local sau Uniunea centrala, singura care poate dispune sau indrepta ceva in dosarul de executare (si chiar sa oblige un executor sa efectueze o executare silita sau sa incheie un act de executare) este doar instanta de executare!
Multumesc pentru raspuns, deci sa o iau mai ....de pe la inceput: primul executor pe care l-am contactat si cu care am incheiat contractul de punere in executare, a solicitat Instantei X.... investirea cu formula executorie, insa am constatat ca in decizia instantei de investire situatia era inersa, adica subsemnatul figuram ca DEBITOR iar cealalta parte ca CREDITOR. Cu toate acestea, executorul nu a pus in executare respectiva sentinta. Dupa demersuri catre camera executorilor, si etc, mi s-a spus sa apelez la un alt executor cu competenta in zona respectiva, cu care in oct 2008 am incheiat contractul cu acesta achitand sumele solicitate cu titlu de avans de executare, spunandumi-se sa astept sa fiu contactat pentru deplasarea la locul executarii. Nu am primit cateva luni nici un raspuns de la acest executor, am facut deplasari multiple la biroula cestuia, insa nu am putuit lua legatura cu executorul. Am trimis solicitari scrise si trimise prin posta electronica, neprimind din nou nici un raspuns. Am trimis scrisoare recomandata cu confirmare de primire, si dupa inca o perioada de timp, am primit o notificare la data de 31.08.2009 prin care eram anuntat despre data de 04.09.2009 stabilita pentru punerea in executare. Am avut o discutie telefonica cu secreatara acestuie xecutor prin care explicam ca la data respectiva nu pot fi prezent si ca oricum Actiunea de punere in executare este perimata ( era in afara celor 6 luni ). Cu toate acestea executorul „CICA A PUS IN EXECUTARE „ sentinta, insa ulterior am aflat ca acesta nici nu s-a deplasat la locul de punere in executare, ci a chemat la biroul sau pe debitor, si incheind respectivul Proces Verbal, incluzand ca martori o persoana care nici macar nu stia nimic despre executare, iar a doua persoana ca martor, o persoana care a avut si calitatea de parat in respectivele dosare ale cauzei. Totusi deplasandu-ma la locul unde trebuia sa se puna in executare, am observat cu claritate, in prezenta unor martori, ca nu existau nici un fel de semne care sa certifice punerea in executare, adica identificarea si delimitarea suprafetelor in cauza, lucru demonstrat practic si in cadrul procesului verbal incheiat de catre executorul judecatoresc. Pentru calitatea de pparte civila in cadrul palngerii penale, nu am putut stabilii si afirma la momentul respectiv, in cadrul primei si singurei audieri a subsemnatului de catre procurorul de caz, pretentiile materiale dite deoarece urma sa obtin si sa stabilesc pierderile pe care le suferisem din anul 2004 si pana la data depunerii plangerii penale, pentru nefolosirea respectivelor terenuri, de altfel aceste pierderi nu ar fi putut fi stabilite decat in cadrul unei expertize. Împotriva primului executor facusem plangere si la Camera executorilor judecatoresti si la Corpul de Control din Ministerul Justitiei, insa s-a oprit tot. Situatia a degenerat deoarece, in acelasi timp cu Plangerea penala indreptata impotriva exec jud, am facut si o plangere la Postul de Politie din Localitatea in care trebuia sa fie pusa in executare sentinta, insa din octombrie anul trecut, mi se refuza din partea Conducerii respectivului Post de Politie, emiterea unui raspuns, cu toate ca am dat declaratii, am fost prezent la cercetari, s-a observat faptul ca nuexistau dovezi din care sa reiasaa ca Exec jud si-a facut treaba in mod legal. ba mai mult, luasem legatura cu un Avocat, caruia dupa ce i-am pus la dispozitie informastiile solicitate si copii dupa inscrisuri, mi-a „facut lipeala„ cu un alt executor care „ URMA sa verifice „ daca acel executor facuse lucrarea, pentru care mi se ceruse o suma de 1500 ron, dar fara sa fie imputernicit de catre instanta, ci asa...... Am refuzat, si s-a ajuns la decizia procurorului de NUP. Se poate face dovada faptului ca Executorul nu a EFECTUAT PUNEREA IN EXECUTARE, fapt recunoscut si de catre partea debitoare, precum ca Executorul i-a spus ca daca merg pe acolo sa-mi spuna ca el a fost si a facut ceea ce trebuia. De la Judecatoria Husi mi s-a spus ca NU A FOST CERUTA INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE, SI CA NU SE PUTEA EFECTUA EXECUTAREA IN LIPSA ACESTEIA. Caut un avocat care sa doreasca sa ma reprezinte, caci ....Va multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
nelush2103, utilizator
Un avocat serios si bun in meserie, nu face "lipeli" cu executorii! Acesta era obligat sa va reprezinte si sa va asiste in executarea silita!
Dar ptr. multi...profesionisti in drept, executarea silita este o ...mare nebuloasa! Ca sa nu mai vorbim despre dreptul material !

Problema dvs. , asa cum ati prezentat-o pe acest forum, este rezolvabila .
Ati avut nenorocul sa fiti consiliat...eronat !


Pe langa faptul ca executorul jud. poate fi OBLIGAT de catre instanta de executare sa va puna in posesie, cf. titlului executoriu, dvs. mai aveti posibilitatea sa obtineti separat, promovand o noua actiune in fata instantei de judecata si o suma (posibil considerabila ) reprezentand lipsa de folosinta a terenului.

Alte discuții în legătură

Executare judecãtoreascã nelush nelush Va rog frumos cine mă poate clarifica intr-o problemă cu referire la o executare judecătorească. În luna Mai 2006 am contactat un Executor judecătoresc ... (vezi toată discuția)
Cum sa cer punerea in aplicare a unei sentinte civile investita cu "noi, presedintele romaniei"? andutza_puishor andutza_puishor Sentinta pentru retrocedarea unui teren a fost definitiva si investita cu \"Noi, Presedintele Romaniei\" in 2003; Din acel moment si pana astazi, am solicitat ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de punere in posesie officemvp officemvp Am avut un proces cu primaria privin revendicarea unui teren si am castigat prin hot def si irev. acest terenul Va intreb daca pot, sa solicit Primariei,in ... (vezi toată discuția)