as vrea sa renunt la srl si sa devin PFA. dar ma intereseaza urmatoarele:
- stiu ca nu pot sa am angajati cu contract individual de munca, dar pot avea colaboratori cu conventie civila? sa zicem ca vreau sa-mi fac un birou de traduceri, si am nevoie de traducatori din mai multe limbi; pot colabora cu ei, daca eu sunt pfa?
- am dreptul sa pun in autorizatie mai multe activitati? Daca da, nr. lor este limitat?
- am deptul la oricare din activitatile descrise de codul CAEN ? de exemplu ca pfa pot sa pun la activitatile secundare comertul cu produse nealimentare pe internet, sau editare de carti si reviste?
le: am vazut pe net ca acum exista PFA dar si intreprindere individuala. Despre aceasta din urma cum pot afla detalii la zi? Eu caut pe net, dar pana acum am gasit doar un articol de anul trecut.
As avea si eu cateva nelamuriri si intrebari: As dori sa-mi infiintez un PFA ca si traducator, insa fara a fi autorizat de Ministerul Justitiei (n-as vrea sa fac traduceri notariale) si stiu persoane care au primit autorizatie pe baza diplomei de licenta sau de master (eu am diploma de master in traduceri).
Am fost la Registrul Comertului (CLUJ) si mi s-a spus ca nu se poate face PFA ci doar PFI. Am intrebat si la primarie si mi s-a spus ca sectia de intocmire PFA-uri s-a mutat la Registrul Comertului. Din cate stiu si din cate am mai citit prin legislatie si traducatorul este profesie liberala, deci ar trebui sa se poata face PFA.
S-a mai lovit cineva de situatia asta? Ce e de facut? Unde si cui sa ma adresez? Cine imi poate elibera autorizatia?
Buna ziua.
Am si eu un SRL (microintreprindere) - cod CAEN 7490 Alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice. Eu prestez, cu aceasta firma, servicii in domeniul media (logistica cinematografica, clipuri publicitare, emisiuni TV, etc.) Datorita faptului ca acest impozit forfetar ma va ucide vreau ca in urmatoarea perioada sa suspend activitatea firmei.
Intrebarile mele sunt: pot sa-mi fac PFA cu acelasi domeniu de activitate pe care il are firma? Imi trebuie o diploma sau atestat? Ce ma sfatuiti?