avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cetatean german
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cetatean german

Buna Ziua.

Ca cetatean german si singur mostenitor pot sa fac succesiune pe curtea si gradina casei mamei (decedata in august 2013)?
Pe casa avem un contract de vanzare-cumparare facut in 2009.
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 15:35, 18 Ianuarie 2014
Va multumesc.

Deci cu act de identitate german se poate face succesiune in Romania.

Sunt surprins, pentru ca anul trecut mi s-a spus la notar sa obtin un act de identitate romanesc (bulletin, pasaport).
Exista lege noua?

Va multumesc pentru orice raspuns.
Nu. Dvs puteti mosteni pe mama dvs care este cetatean roman si a avut bunuri in Romania. Cetatenii straini pot dobandi bunuri imobile in Romania pe calea mostenirii, este articol in Constitutia Romaniei.....
Mergeti la notarul de pe raza judecatoriei unde mama dvs a avut ultimul domiciliu .
Legea dr.privat care reglementeaza situatia jr.a bunurilor,defineste conceptul,,Lex rei sitae,,
Aceasta inseamna ca va fi incident dreptul locului unde exista masa succesorala,deci legea romana Noul Cod Civil ro! Astfel daca va dovediti vocatia succesorala si rudenia cu defunctul
veti fi chemat la succesiune,in masura cuvenita pe grad de proximitate al spitei de neam si rudenie

[Abuz de emoticoane si semne de exclamare]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in sua georgescu123 georgescu123 Buna Ziua, Exista cineva care sa stie care este procedura deschiderii unei succesiuni in Statele Unite , de pe urma unui cetatean american ? Se face in ... (vezi toată discuția)
Testament , mostenire bunuri de catre sotul cetatean strain doctorS doctorS [b]Sunt romanca, casatorita cu un cetatean englez, locuim in prezent in Romania, nu avem copii impreuna. Din familie mai face parte si mama mea, foarte in ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre frati "nefrati" ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! Sotul meu are un frate care in urma cu 15 ani a plecat in Germania, sta acolo, si-a schimbat numele din cel parental in numele sotieie, din numele ... (vezi toată discuția)