avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava comuna sparta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava comuna sparta

Am fost anuntata de vecina de la et 1, (eu locuiesc la et2 ) ca ii curge apa in bucatarie.Ea a anuntat administratorul care a inchis apa calda si a spus ca vine cu un instalator care sa sparga la mine in ap. pentru e inlocui teava sparta, cu alta noua (din plastic).Pentru aceasta lucrare trebuie sa imi sparga un perete din rigips care acopera tevile. Deoarece initial aceaste tevi au mai fost schimbate(vechiul administrator a decedat) , si am mai spart in acelasi loc, nimeni nu a facut un proces verbal sau sa dea garantie pt lucraresi nimeni nu isi asuma nici o raspundere.Am intrebat daca macar acum se da o garantie si am inteles ca nu. Este normal sa nu-si asume nimeni raspunderea lucrarii?
In alta ordine de idei, eu trebuie sa suport repararea peretelui deoarece zice ca trebuia sa las tevile neacoperite , asa cum au fost initial, adica la vedere , ceea ce mi se pare inestetic si prost gandit . Daca sparge peretele , este suficient o gaura cat marimea unei usite de acces? Sau poate sparge cat doreste iar eu repar pe cheltuiala mea totul?#-o#-o#-o#-o#-o nu de alta, dar mai am si piciorul in gips...exact asta lipsea...:closedtopic:

Cel mai recent răspuns: silviana13 , utilizator 14:45, 24 Ianuarie 2014
Legal,orice fel de lucrare executata la parte comuna cat si la parte individuala,trebuie executata cu unitate/personal autorizat care sa emita documente justificative si garantia lucrarii
Pentru reparatii la partea comuna asociatai de proprietari este responsabila
In cazul dv,daca asociatia de proprietari a adus instalatorul aceasta are obligatia pe langa documentul de plata al reparatiei sa detina document achizitii materiale si garantia lucrarii
Referitor la responsabilitate reparatie perete rigips .intra in responsabilitatea dv
Nu poate instalatorul sa ghiceasca cu precizie milimetrica unde exista defectiunea pe instalatia parte comuna
~ Conținut șters la cerere ~
Numai bine ca dupa ce au spart peretele s-au trezit sa se uite sub chiuveta unde era usa de vizitare...Pai eu nu sunt de meserie instalator , sa le spun ce trebuie sa faca si unde sa caute. Acum stau cu un perete spart aiurea si pe deasupra se pare ca apa curge de la un etaj superior... Cel de la etajul 2 nu a raspuns la usa. Abia marti se va elucida misterul... Sunt de acord ca nu stie nimeni unde se poate sparge teava, dar sa spargi un perete fara sa te uiti la gura de vizitare de sub chiuveta, si sa nu stie nimeni unde este garantia pentru aceeasi teava schimbata pe vremea administratorului acum decedat...Asta nu mai e vina mea.
Se face un proces verbal sau alt act care sa imi ramana mie? Deoarece garantia zice ca o tine administratorul. Daca pataste ceva si nu mai raspunde nimeni nici de data aceasta?
Asa se intampla cand lucrarile de reparatii se fac nea Dorel, instalatorul. Noi ne-am cam fript cu asemenea lucrari si ne-am orit asupra a doua metode: lucram cu un instalator PF care este chiar profesionist, efectueaza lucrari de calitate si da si garantie (contractul si garantia se tin la sediul asociatiei nu la administrator...) sau daca lucrarea este mai complexa, o facem numai prin firme specializate, care garanteaza calitatea lucrarilor. Sigur, pretul este mai mare, dar vedeti ce discutii apar dupa...
In alta ordine de idei, in costul lucrarii trebuiesc prevazute si lucrarile de aducere la stadiul initial al incaperii, a peretilor dezafectati. Asa este normal!
Atrecut o saptaman si vad ca tot nu am apa calda la bucatarie, ceea ce inseamna ca nu au reparat, sau nu au terminat lucrarea...La mine nu a mai venit nimeni la usa sa zica nimic...Peretele a ramas taiat deoarece era rigips si au pus bucata taiata aiurea in locul de unde era...Reparatiile se fac cine stie cu cine si cine stie ce plateste administratorul deoarece zice ca nu sunt bani...In afara de asta, am intrebat de garantie pe instalator si a zis ca firma lui da garantie 50 ani...Bine, cred ca a zis la misto...dar eu tot ar vrea sa am o copie sa nu patesc iar cine stie....Oricum, multumesc pentru raspunsuri. O zi buna sa aveti!
[edit = offtopic]
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tevi-bun comun sau nu sonya33 sonya33 buna ziua, pe 30.12.08 a venit dimineata la usa mea administratorul blocului cu un instalator motivand k la bucatarie la mine curge apa; eu verificand cu mana ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Apa pluviala irinoaia irinoaia BUNA SEARA! In scara noastra este urmatoare situatie;Un vecin de la parter a anuntat presedintele ca peretele ii este ud in holul de intrare in apartament ,mai ... (vezi toată discuția)