avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... APA PLUVIALA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

APA PLUVIALA

BUNA SEARA! In scara noastra este urmatoare situatie;Un vecin de la parter a anuntat presedintele ca peretele ii este ud in holul de intrare in apartament ,mai precis in spatele usii.S-a constatat ca este teava de la apa pluviala care trece prin5 apartamente (blocul are 4 etaje) Asta se intampla in decembrie 2015.

Presedintele a fost la fiecare proprietar de pe aceea coloana si le-a spus ca este necesar sa se sparga pentru a vedea de unde curge,si de aici un intreg spectacol.De ce sa spargeti la mine pentru ca nu-i ud sa mergem la etajul 4 ca-i de acolo,ba nu la 3,ba la 1,ba la 2,si tot asa ba ca-i de pe terasa.Presedintele a propus sa cheme o firma autorizata sa faca constatarea si reparatia in speta o echipa de la ''RADET'' fiind mai siguri decat o firma de pe piata libera care poate dispare oricand.

Dl proprietar de la etajul 2 (cel mai vocal si mai a tot stiutor) nu domne aia ne jupoaie trebuie sa dam zapada de pe terasa sa bagam o camera sa vedem de unde curge,sau un telefon performat)ok,cine isi pune telefonul la ''bataie'' cu riscul de a ramane blocat sau sa cada,pai nu stiu vedem.Si s-aau gandit inca vreo 3 luni cand zapada s-a topit si a inceput sa curga iar.

Dl de parter cel cu inundatia in apartament,iar buf,buf,in usa presedintelui ;ce fac imi curge apa pe pereti a ajuns la contorul electric.Pai v-am spus ce-i de facut inca de aacum 3 luni a ramas sa discutati intre dvs.sa va hotarati chem specialistii.Dl.de la et 2,nu domne aduc eu niste baieti pe care-i cunosc si pentru care raspund eu .Strangem niste banuti cate 70 lei/apx5=350lei Presedintele nu a fost deacord cu cei pe care voia dl sa-i aduca spunand ca is betivani iau banii si nu fac nimic mai mult nu dau factura si garantie ptr lucrare.

Proprietarii apartamentelor in cauza au fost deacord cu acest aranjamentsi cu faptul ca trebuie sa se sparga la et.4 si la nici un alt ap.( ca doar apa vine de sus in jos,a fost remarca d-lui de la et.2) a strans dl de la et2 bani,si a venit cu ''meseriasii dupa alte 2 luni,intre timp ''avariatul'' a plecat in Franta pentru o luna.

Au venit ''minunatii i-au daramat jumatate de perete,si ce sa vezi teava era uscata in partea de sus, se vedea ca nu curse-se apa pe teava era prafuita si nici o dara de apa.Au constatat d-lor sub aburii alcoolului ca se prelinge o picatura pe la capacul e curatare si trebuie o garnitura.Au improvizat ceva pe loc,urmand sa revina a doua zi cu garnitura minune si sa-i puna proprietarului si o usita de vizitare in locul gaurii facute usita pe care omul si-a cumparat-o dar meseriasii nu au mai venit.

Cum a fost o toamna secetoasa ''avariatul'' nu prea stia ce sa creada el spunea;domne se aude cand mai da cate o ploicica cum curge si peretele este rece si parca pata se extinde.Dl.vizionar de la et2,care aduse-se minunatiile de meseriasi ii spunea de fiecare data ''stai domne sa dea o ploaie mai mare sa vedem .Sunt om serios!

Avariatul a venit iar la Presedinte,ce fac ca la mine se uda peretele ,veniti sa vedeti .Pai d-le v-am spus de la inceput nu ma amestecati pe mine daca nu ati vrut cum v-am spus,rezolvati cu domnul care s-a angajat si acre v-a luat banii.A fost sunat de presedinte ,dl.de la et 2 si sa-i permita sa vina firma sa constate si sa repare ca sigur este de la d-lui pentru ca este ud si al et1. Evident ca nu a vrut sub nici o forma ca el nu da drumul la el in casa nimanui ,ca nu sparge nici un perete ca poate venii si politia si procuratura ca el nu face asa ceva.

S-a facut anunt la avizier ,prin sms ca toti prorietarii de pe coloana respectiva sunt obligati in termen de max 10 zile sa permita echipei sa constate de unde curge si totodata sa si repare.Intre timp se tot auzeau lovituri in pereti si la cateva zile este sunat presedintele de catre dl.de la et2 ca el a spart si ca nu curge de la el.

Avariatul iar a plecat ptr o luna si s-a ajuns in luna ianuarie 2017,si s-a mers la verificarea sparturii de la et 2 cu toate ca dl .anuntase ca el a constatat ca nu curge de la el si ca intre timp a astupat si gaura. Presedintele i-a comunicat ca nu este normal acolo trebuie cel putin o gura de vizitare, sau sa lase coloana libera asa cum a fost din constructie.In urma mesajelor di a amenintarii cu politia sotia d-lui a dat voie presedintelui si avariatului sa constate ca nu-i de la dumnealor.

La prima vedere parea a fi ok,numai ca presedintele a bagat mana spre in jos sa vada daca teava este uda si surpriza teava avea pus de curand un manson proaspat lipit .Ia spus d-nei ca acolo se lipise teava,evident ca nu a recunoscut si a spus ca intrucat teava la d-lor nu-i uda nu mai au ce cauta.S-a mai tergiversat si cu echipa de la ''RADET'' ca nu pot fi oameni seriosi,dar au venit sub forma unui PFA dupa inca 10 zile( dupa insistente).Si au inceput gospodareste sa sparga tot peretele de rigips,care oricum era compromissi apa curgea de parca era o mica cascada,ne mai fiind peretele de rigips stropea in mijlocul holului.S-a se sparga cu certuri si toate cele ,dar s-a reusit dupa 4 ore e negocieri .

SI ACOLO SURPRIZA firele de electricitate erau prinse toate in aceasta nisa de rigips ne protejate nici macar de o teava prin care sa treaca.si apa siroia pe perete.Cum d-na de la et.2 nu a raspus la tel.si nici sotul,s-a trecut la et.3 proprietara fiind la serv s-a asteptat pana la ora 17 si drept peddeapsa ii s-a facut 2 gauri in nisa,si s-a constata ca nu-i teva uda.

Deci trebuia sa revenim la ''minunatul ap.de la et 2,nimeni nu mai avea curajul sa sune la usa dupa portia de injurii adusa de proprietara,si totusi s-a insistat de catre presedinte si s-a constatat ca de acolo pornea cascada spre cele 2 etaje.

Ideea este ca ei stiau pentru ca peste acea spartura era doar o folie de plastic lipita cu banda adeziva.Cand i-a explicat ca s-au spart in toate cele 4 ap.si ca doar la d-nei sigur este problema si s-a si vazut cum curge,fiica d-nei a inceput dar mie cine imi repara peretele.II s-a spus ca se repara teava de catre asociatie si peretele si-l refac d-lor intrucat din constructie acolo nu a fost prevazut perete.

S-a opus i-a dat afara pe istalatori,dl de la parter i-a spus ca dupa ce tatal dvs ne-a luat si banii pentru lucrare si nici nu a facut-o se numeste inselaciune,si tot sustinea ca nu-i adevarat ca nu a luat nici un ban si sa nu se mai inventeze,si pana presedintele nu-i arata planurile nu sparge cu toate ca vede cum curge apa siroaie.Apoi a trecut la amenintari,cu politia cu controlul de la primarie ptr administrator si presedinte,a mers a facut poze la lista de intretinere.S-a spart s-a reparat si nu mai curge.

Intrebare: cum se impart acesti bani? la toti proprietarii sau doar la cei de pe acea coloana.Si este obligata asociatia sa repare aceste nise din rigips,si la d-na cu pricina din b.c.a.S-au ar trebuii sa se indrepte toti proprietarii care au avut de suferit dupa urma lor (cei de la et2) timp de 1 si aproape 2 luni ,si mai mult subsolul o buna bucata din el a fost inundat.

Mai mult decat atat aceasta familie s-a sustras de la plata caldurii timp de cativa ani fiind prieten cu fostul administrator,si afirmand ca nu mai este racordat la caldura de la ''RADET'' fapt ce s-a constatat de noul adm.ca este partial adevarat lipsesc caloriferele doar din dormitor si baie( ap.cu 2 camere)nu are centrala termica.si a mai spart si pereti interiori inclusiv peretele despartitor dintre balcoane avand apartamentele la acelasi etaj la scari vecine si trecerea se face prin balcon dintr-un ap.in celalat.

[Formatare]
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: irinoaia , utilizator 04:48, 14 Februarie 2017
O adevarata telenovela, despartita in episoade de plecarile locatarului de la parter :giggle:

Acum, la obiect!
- reparatia se plateste prin asociatie, dar pe baza de factura si chitanta.
Se poate scoate suma respectiva din fondul de reparatii sau se pune pe lista locatarilor de pe scara respectiva.
Daca insa, in trecut, asemenea reparatii au fost repartizate numai pe coloanele afectate, atunci procedati la fel si de aceasta data.
De la cei 350 lei luati-va gandul ca ati putea sa-i repartizati la fel deoarece nu aveti factura si chitanta pe ei. Doar daca ar exista corectitudine si bunavointa, dar am indoieli serioase sa reusiti.

- reparatia peretilor se face de catre fiecare proprietar in parte, daca zidul nu a fost din constructie astfel montat. Si n-a fost, dupa cate ne ziceti dv.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
elga50, moderator
MULTUMESC!
CE-I 350 LEI S-AU STRANS DE CATRE LOCATARI DE PE ACEEA COLOANA,CONDUCEREA ASOCIATIEI NU A FOST IMPLICATA DEOARECE ERA VB. DE O REPARATIE FARA FACTURA
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
irinoaia, utilizator
Interventie moderator

Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule.:acute:
Am inteles!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava comuna sparta silviana13 silviana13 Am fost anuntata de vecina de la et 1, (eu locuiesc la et2 ) ca ii curge apa in bucatarie.Ea a anuntat administratorul care a inchis apa calda si a spus ca ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta pluviala monicameleru monicameleru Intr-un apartament teava pluviala este mascata intr-un perete de rigips.Din cauza temperaturilor mai ridicate o mare cantitate de apa s-a topit si peretele ... (vezi toată discuția)