avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motiv respingere cerere/actiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motiv respingere cerere/actiune

Buna ziua!
Exista vreo diferenta intre respingerea unei cereri ca neintemeiata si respingerea ca nefondata? Credeti ca in conditiile procedurilor prealabile se mai poate respinge o actiune ca neintemeiata dupa ce aceasta a ajuns la judecare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 17:13, 18 Ianuarie 2014
da, este corect. greseala mea este ca am comparat motivele de respingere (ca solutie pe scurt) in fond si in calea de atac. De fapt sunt exprimari distincte fctie de fond sau de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temeinicie-notiune ContSters303423 ContSters303423 ce inseamna temeinic si legal. poate exista si varianta de temeinic dar nelegal? (vezi toată discuția)
Diferenta dintre respingerea actiunii ca neintemeiata si respingerea ca nefondata ContSters183027 ContSters183027 In situatia in care reclamantul formuleaza pretentii pe temeiul unor articole ce nu sunt incidente in speta (ex: fiind vorba despre donatia cu sarcini, acesta ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre netemeinic, nelegal si nefondat cezarad cezarad Am o intrebare care cred ca framanta pe multi. Care este diferenta concreta intre o actiune/o cerere NEFONDATA, NETEMEINICA SI/SAU NELEGALA?? De pilda, cand ... (vezi toată discuția)