Mama mea a decedat pe 4-01- 2014 si a donat surorii ei suprafata de 1hectar de teren acum vreo 4 ani , eu ca fiu al ei m-ai pot sa revendic acest teren de la sora ei?
Da , donatia se anuleaza partial in situatia cand exista descendenti, pana la cotitatea disponibila astfel incat sa nu vi se incalce rezerva succesorala. Veti deschide un proces pentru aceasta anulare. Daca mai sunt si alte bunuri in mostenire care va revin si nu vi se incalca rezerva , nu veti castiga procesul, si donatia va ramane valabila. Mergeti la un cabinet de avocatura cu actele de proprietate ale tuturor bunurilor ramase mostenire pentru o consultatie completa.
Aveti dreptul sa cereti reductiunea donatiei daca aceasta va incalca cota de rezerva succesorala la care aveti dreptul ca mostenitor rezervatar. Reductiunea se poate face pe cale amiabila la notar in cadrul dezbaterii succesiunii sau in instanta ,Actiunea in reductiune se prescrie intr un termen de 3 ani de la decesul autorului.
Donatie
Mihai488
Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)