avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean roman casatorit cu cetatean strain-mutare in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean roman casatorit cu cetatean strain-mutare in Romania

Buna seara,
Va rog sa mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a ma muta in Romania impreuna cu sotul si fetita mea.Momentan locuim in Doha,Qatar, el este cetatean somalez si ne am casatorit la Ambasada Romaniei din Doha.mentionez ca vrem sa ne mutam pt a locui in Romania.

Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:36, 18 Ianuarie 2014
Contactati aceeasi ambasada unde v-ati casatorit- cea din Doha, dupa spusele dvs.- si cetatean roman fiind - tot din spusele dvs. doar sotul este ,,cetatean somalez,,,- banuiesc ca v-ati pastrat cetatenia sau si cetatenia romana, va vor fi furnizate toate informatiile necesare.
Poate solicita de la ambasada viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei insa pentru asta dvs. trebuie sa aveti domiciliul in Romania (poate il aveti inca, daca nu cereti restabilirea). Nu va fi greu sa o obtineti pentru ca aveti un copil impreuna. Dupa aceea va aplica pentru permis de sedere temporara iar acel permis se prelungeste periodic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Viza pentru reintregirea familiei imojangam imojangam Asi vrea cateva informatii despre Viza pentru reîntregirea familiei. Eu am dubla cetatenie, romana si maghiara, nascuta in Reghin, jud Mures si domiciliat in ... (vezi toată discuția)
Viză cetățean sirian Cesima12 Cesima12 Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori (vezi toată discuția)