avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casarea hotararii si trimiterea cauzei spre rejudecare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casarea hotararii si trimiterea cauzei spre rejudecare

Buna seara. Intr-un proces la care partea adversa( reclamantul)a renuntat, eu ca parat am solicitat cheltuieli de judecata la toate 3 instantele,dar nu am primit decat partial.Procesul a trecut de prima instanta, la a doua instanta(tribunal), (citez)s-a"constatat ca prima instanta nu a cercetat fondul pricinii si nu a solutionat pretentia dedusa judecatii,ci s-a referit la o cerere de validare a contractului autentic cu care nu a fost investita", ca urmare"caseaza in intregime hotararea si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante de fond".Era vorba de validarea unui contract de v-c teren la care vanzatorul nu era proprietarul terenului vandut, eu fiind proprietar actual in urma revendicarii, statul era proprietar la intocmirea contractului.Nu am primit cheltuielile la de la prima instanta.Dati-mi un sfat cum pot sa le cer, printr-un nou proces? Nu inteleg de ce nu le-am primit cand judecatorul a luat act de renuntarea la proces.Ma iertati ca mesajul e atat de lung,Va rog un raspuns.Multumesc.Pusa
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 13:51, 20 Ianuarie 2014
Daca a omis sa se pronunte pe cheltuieli de judecata, faceti cerere de completare a hotararii, daca mai sunteti in termen.
Multumesc de raspuns, cat este termenul? Sedinta la care s-a luat act de renuntare a fost in 15 ian.a.c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Casare si rejudecare elfu21 elfu21 daca am o sentinta pierduta la fond iar in recurs am obtinut \"caseaza sentinta si trimite la rejudecare aceleiasi instante\" iar dosarul mi-a fost repartizat ... (vezi toată discuția)
Recurs Madalina43 Madalina43 Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis. Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat ... (vezi toată discuția)