avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului se considera vechime ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului se considera vechime pe studii?

buna seara, va rog sa imi spuneti daca concediu de crestere a copilului se considera vechime in specialitate studiilor?mentionez ca am fost angajata pe un post cu studii medii 5 ani, iar apoi am fost 2 ani in concediu de crestere a copilului. cei doi ani se considera vechime pe studii chiar daca pana la intrarea in concediu nu am fost angajata pe un post cu studii superioare?multumesc si va rog sa ma ajutati si cu acte normative in vigoare.:)
Cel mai recent răspuns: xlucianax , utilizator 23:03, 23 Ianuarie 2014
CCC se considera vechime in munca pe postul detinut inainte de CCC, deci de studii medii.

OUG nr.111/2010:
ART. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1),respectiv la art. 5, art. 6, art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
Care este perioada CCC, intrucat de la 01.01.2012 perioada CCC este considerata si vechime in specialitate.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
mai 2011 pana in 2013, macar un an as avea vechime pe studii?
Intr-adevar, conform principiului neretroactivitatii legii civile (OUG nr.124/2011 care a modificat OUG nr.111/2010 in acest sens si care a intrat in vigoare la 01.01.2012), inseamna ca, perioada CCC este considerata vechime in specialitate de la aceasta data.
multumesc pt raspuns, dar imi este teama ca la un concurs pt un post cu studii superioare o sa imi fie respins dosarul pt ca nu am fost angajata pe un post cu studii superioare inainte sa intru in concediu de crestere a copilului. alte precizari mai clare in acest sens nu sunt, tinand cont ca fiecare interpreteaza cum vrea ordonanta?

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor Madamar1007 Madamar1007 Se da urmatoarea speta: functionar public de conducere, absolva in iulie 2009 facultatea de drept. In martie 2010 intra in CCC si se afla inca in concediu ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate. nayra nayra Doresc sa intreb daca am avut concediu de maternitate in perioada 28.05.2003 -14.07.2005 se considera acum vechime in specialitate ? Doresc sa ma inscriu la un ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitate vasilchia vasilchia din 2 ian.2010 pana la 2 ian 2012 a fost in concediu pentru crestere copil ( primul copil); din 14 iulie 2012 si in prezent este in CCC al 2-lea copil. Ma ... (vezi toată discuția)