avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare legata de Facultatea de Drept
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare legata de Facultatea de Drept

As dori sa fac Dreptul...dar am o nelamurire...exista o singura specializare sau mai multe?
Adica este o singura facultate dar poti alege ca profesie notar,avocat,jurist consult,etc?
Cel mai recent răspuns: Arawes , utilizator 13:01, 28 Ianuarie 2014
Salut, această facultate este una pentru toate domeniile, în sensul că nu îţi alegi înainte de a începe facultatea ce meserie vrei să practici, sau îţi poţi alege dar doar în mintea ta. Facultatea de drept are 4 ani, iar după terminarea acestor 4 ani vei avea de susţinut un examen de licenţă, dacă treci cu brio de acesta atunci te poţi considera licenţiat în Drept. După aceea trebuie să dai examen în funcţie de specialitatea care o vrei, în sensul că: dacă vrei sa fii avocat vei învăţa după o anumită tematică, dacă vrei să fii executor judecătoresc altă tematică, dacă vrei să fii notar altă tematică, dar cel mai important este că în unele meserii ai nevoie de stagiatură. Dar în cazul în care vrei să devii Judecător sau Procuror trebuie să susţii un examen la INM - Institutul Naţional al Magistraturii în care vei urma cursuri timp de 2 ani.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Examen inm AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM. 1. \\"În traducere liberă\\", să zic aşa, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist TheLawyer100 TheLawyer100 Cum poti profesa ca procuror criminalist? Faci facultatea de drept dupa care iti alegi jurisprudenta? daca da cati ani se fac ? sau este alta facultate de la ... (vezi toată discuția)