avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Unic actionar firma cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Unic actionar firma cu datorii

Cu mai multi ani in urma, la rugamintea tatalui meu (el avand niste probleme cu firma lui, ceva legat de niste cecuri neacoperite, n-am inteles foarte bine ce), am infiintat o firma pe numele meu, la care el este administrator. Nu m-am implicat deloc in desfasurarea activitatii. Acum am descoperit pe site-ul Ministerului Finantelor ca firma are pe 2007 datorii de aproximativ 40.000 RON. Nu stiu care e situatia pe 2008, tatal meu este destul de sensibil la acest subiect, nu stiu nici daca s-au primit citatii sau au fost alte probleme.

As vrea sa aflu ce risc eu in situatia asta. Nu am nici un bun pe numele meu, dar lucrez si n-as vrea sa ajung in situatia de a mi se retine din salariu pentru aceste datorii.

Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, i-as fi profund recunoscatoare...
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:01, 11 Aprilie 2009
Buna seara.In conformitate cu dispozitiile legale in situatia in care o societate comerciala ajunge in imposibilitatea achitarii creantelor impotriva sa se poate deschide procedura insolventei.Cu aeasta ocazie poate fi antrenata raspunderea administratorului dar nu a actionarilor.Conform prevederilor legale actionarii raspund in limita actiunilor pe care le detin
Unde pe site-ul ministerului de finante ati descoperit ca firma are datorii?In lista datornicilor sau in situatiile financiare la 2007?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand/cesionez firma cu datorii la stat, banca si furnizori mift mift firma are aproximativ datorii de: stat 350.000 ron, furnizori 1.000.000 ron si banca 430.000. de asemenea firma detine cladiri achizitionate la valoarea de ... (vezi toată discuția)
Datorii buget/firma fara activitate mariana_d mariana_d Buna seara tuturor! Ma aflu intr-o situatie un pic dificila si m-ar interesa daca ma poate indruma cineva sa gasesc o solutie legala. Speta e ... (vezi toată discuția)
Datoriile firmelor pot fi trecute pe persoana fizica? gordanaandre gordanaandre am o firma care nu si a depus declaratii de 3 ani fiscul a gasit o cu datori de 1,7 mil si vor sa mi treaca aceasta datorie pe cnp,pot face asta? (vezi toată discuția)