Cu mai multi ani in urma, la rugamintea tatalui meu (el avand niste probleme cu firma lui, ceva legat de niste cecuri neacoperite, n-am inteles foarte bine ce), am infiintat o firma pe numele meu, la care el este administrator. Nu m-am implicat deloc in desfasurarea activitatii. Acum am descoperit pe site-ul Ministerului Finantelor ca firma are pe 2007 datorii de aproximativ 40.000 RON. Nu stiu care e situatia pe 2008, tatal meu este destul de sensibil la acest subiect, nu stiu nici daca s-au primit citatii sau au fost alte probleme.
As vrea sa aflu ce risc eu in situatia asta. Nu am nici un bun pe numele meu, dar lucrez si n-as vrea sa ajung in situatia de a mi se retine din salariu pentru aceste datorii.
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, i-as fi profund recunoscatoare...
Buna seara.In conformitate cu dispozitiile legale in situatia in care o societate comerciala ajunge in imposibilitatea achitarii creantelor impotriva sa se poate deschide procedura insolventei.Cu aeasta ocazie poate fi antrenata raspunderea administratorului dar nu a actionarilor.Conform prevederilor legale actionarii raspund in limita actiunilor pe care le detin