avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL

Buna ziua. As vrea sa imi deschid o firma in domeniul IT, un SRL. Dar pe numele meu mai am o firma de tip II (Intreprindere individuala - prin care am accesat fonduri europene). Este posibil sa imi deschid SRL daca am acest II? Nu afecteaza cu nimic II-ul deschiderea SRL-ului?

O a doua intrebare. Daca cineva este angajat poate sa isi deschida propriul SRL ? Nu va intra in ilegalitate fiind angajat?
Cel mai recent răspuns: suzy23 , utilizator 13:48, 19 Ianuarie 2014
conditiile si termenii finantarii nerambursabile trebuie respectate. nu stiu sa existe vreo restrictie in sensul intrebarii, dar este necesar sa aveti in vedere eventualele relatii comerciale intre SRL si II, in asemenea situatii ati putea intra in conflict cu acele conditii impuse de catre autoritatea contractanta.
in ceea ce priveste calitatea de salariat, aceasta nu va pune in situatia de incompatibilitatea cu cea de asociat, dar si in acest caz trebuie sa aveti in vedere clauzele contractului individual de munca care va poate interzice desfasurarea anumitor activitati care pot fi considerate concurentiale angajatorului, ori, daca sunteti functionar public, trebuie sa aveti in vedere ca in acest caz sunteti in incompatibilitate cu functia publica daca detineti FUNCTII ( administrator, director,presedinte, etc.) dar puteti totusi sa detineti CALITATI (asociat, actionar, membru fondator, etc.)

Concluzia: intrebarea 1. in principiu DA - puteti deschide SRL, NU - nu afecteaza II... cu conditia sa nu existe restrictii impuse de catre autoritatea contractanta.
intrebarea 2: DA - dar sa aveti in vedere contractul individual de munca .
Va multumesc pentru ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încasări asociație H4p -ajutor pentru oameni H4p -ajutor pentru oameni Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu următoarele: - dețin Asociația H4P dedicată ajutorului firmelor start-up, mici și mijlocii, pentru mediul ... (vezi toată discuția)
Colaborarea ong-srl roxanatucudean roxanatucudean Poate o asociatie sa incheie un contract cu un srl care sa se ocupe de marketingul ONG-ului? Exista o incompatibilitatea daca asociatul srl-ui este membru ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile srl-d Mona2016 Mona2016 Fiica mea doreste sa deschida un SRL-D si sa obtina fonduri nerambursabile de la stat in calitate de asociat. Vreau sa stiu daca peste 2 ani va putea solicita ... (vezi toată discuția)