avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Anulare rezervare in turism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Anulare rezervare in turism

Buna ziua
Am o intrebare in domeniul turismului.
O clienta face rezervare la o pensiune, 3 zile, vine plateste cele 3 zile primeste factura si bon fiscal fiind pers.fizica, dupa 2 zile spune ca trebuie sa plece si sa dau inapoi banii pentru a 3-a zi cum procedez?
Am inregistrat bonul fiscal in reg.casa inca din prima zi de sosire, si dupa doua zile cum sa restitui bani pe ce baza?
Ce sa anulez factura, bonul...
Si daca m-ia rezervat 3 zile, am retinut camerea 3 zile, cine are dreptate aici, ca nu prea imi dau seama,
Eu ies cu pierdere si cu cazare, si la contabilitate, si mai eliberez o alta factura, un cost in plus, va rog sa ma lamuriti. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 16:26, 20 Ianuarie 2014
In mod normal, dvs nu sunteti obligat sa ii dati banii inapoi daca pleaca mai repede. Daca doriti insa ca acel client sa revina, ii puteti intocmi o factura de rosu pentru o zi si in baza unei dispozitii de plata semnata de client sa ii restituiti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans AndreiD90 AndreiD90 Buna ziua, Detin o pensiune in judetul Suceava si doresc sa va prezint urmatorul caz: o agentie de turism face o rezervare pt unul din clientii lor pentru ... (vezi toată discuția)
Garantie ambalaj edit1948 edit1948 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in umatoarea problema : La un magazin cu amanuntul se vinde berea impreuna cu sticla. Sticla de bere este un ambalaj ... (vezi toată discuția)
Reclamatie anaf GaborAlex GaborAlex Daca fac reclamatie pentru o evaziune fiscala la o pensiune ( nu mi-au oferit bon fiscal, nici la rezervare, nici la predarea cheilor ), ANAF-ului, risc sa fiu ... (vezi toată discuția)