avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Restituire avans
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Restituire avans

Buna ziua,
Detin o pensiune in judetul Suceava si doresc sa va prezint urmatorul caz: o agentie de turism face o rezervare pt unul din clientii lor pentru o perioada de 9 zile, rezervare care se achita integral in ziua in care a fost facuta. Clientul sta doar 2 zile din cele 9, spunand ca se v-a intoarce peste o zi, dar nu mai face acest lucru. Agentia cere, dupa check out-ul clientului lor returnarea banilor pentru cele 7 zile in care nu a stat respectivul in pensiune. In contractul semnat cu agentia respectiva nu se precizeaza nimic de rambursare sau nerambursare a sumei ramase. In urma discutiei cu contabila noastra, aceasta ne-a recomandat sa facem o factura storno pt restul sumei si una de avans pentru a nu trebui sa restituim banii agentiei. Intrebarea mea este daca sunt obligat sa-i restitui banii agentiei respective, acum ca sunt un avans pentru urmatoarele rezervari ale lor? Daca sunt obligat sa le restitui banii, care este articolul de lege care prevede acest lucru?
Va multumesc foarte mult !

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:13, 21 Octombrie 2014
Nu exista un articol de lege, depinde de contractul dintre d-voastra si agentie.

Iar din moment ce intocmiti factura de avans nu ar trebui sa returnati banii, altfel pt ce mai emiteti factura de avans?
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu bucluc ela david ela david O pensiune , fara sa aiba un contract de servicii cu agentia de turism in acest sens, emite catre agentie o factura pentru au avans de 2.000 lei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans excursie in lipsa asigurarii storno imosoft imosoft Buna ziua, In urma cu 3 luni de zile am contractat o excursie in Italia prin intermediul unei agentii de turism. Am platit ca avans 50% din suma, iar ... (vezi toată discuția)
Tva la returnare avans serviciu neprestat FELICIAT FELICIAT Am primit un avans pentru prestari servicii transport in data de 15.03.2017 si sunt platitor de Tva.Daca il returnez in 12.04.2017 cum procedez deoarece nu am ... (vezi toată discuția)