avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintari prin telefon si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintari prin telefon si calomnie

buna ziua,am 20 de ani locuiesc in bucuresti,acum 2 luni am avut o altercatie cu o vecina de etnie rroma din cartierul meu,acesta credea ca eu as fi "umblat"cu sotul ei,insa nu este adevarat,relatia mea cu sotul ei este de "buna,pa"uneori poate nici atat(cineva a vrut sa-mi faca mie rau,asa cred eu),acesta ma tot suna pe nr meu si ma ameninta "sa am grija pe unde merg,niciodata nu voi scapa..cand ma va prinde pe strada ma va baga la urgenta..."lucruri de genul,eu am si martori,insa nu si inregistrari,am incercat sa vb cu ea...sa-i explic la telefon ca nu am nici o legatura insa cu ea nu ma puteam intelege,in principiu vreau sa stiu daca eu ma duc la politie si explic situatia ei ma vor intelege si as vrea sa depun plangere insa imi este frica caci ea se va razbuna pe mine iar eu atunci nici nu voi mai putea iesi din casa(specific faptul ca ea a venit in fata casei mele cu 2 femeiie rroma un barbat si au facut galagie apoi au plecat,plus de asta,dansa mi-a pus interdictie pe anumite strazi sa nu mai "calc"pe acolo) in concluzie eu vreau sa fiu linistita si sa pot merge pe toate strazile din cartier si din afara fara sa fiu amenintata si fara sa-mi fie frica,pt asta am nevoie de un sfat ce pot face? multumesc
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 11:22, 11 Aprilie 2009
Da, pare destul de grav , mergeti si depuneti plangere, este cel mai indicat .Iar daca va mai suna sa va ameninte, poate reusiti sa inregistrati . Nu trebuie sa dovediti nimic in fata organelor de cercetare penala, ca aveti sau nu legaturi cu sotul ei, amenintarea este o infractiune care se pedepseste la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar dvs acest fapt trebuie sa-l dovediti.
Puteti formula in scris plangere la organele de politie pentru cele invocate de dvs. sau puteti chema politia in momentul in care persoana respectiva produce astfel de incidente.In aceatsa ultima situatie aceasta ar putea fi sanctionata si contraventional.Totusi este mai bine sa incercati sa incercati sa gasiti un mod de a discuta cu respectiva persoana pentru a dezamorsa conflictul.Va dau acest sfat deoarece astfel de persoane,cum este cea descrisa de dvs.,sunt conflictuale si destul de vehemente iar reclamatiile si procesele care ar urma v-ar ocupa mult prea mult timp.Incercati impreuna cu cineva mai in varsta sau cu o persoana respectata de acea femeie,poate chiar de aceiasi etnie cu aceasta sa dezamorsati conflictul.In general,conflictele cu astfel de persoane pot sa dureze si ani de zile
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Dvs aveti dreptate si la asta m-am gandit insa cu persoana in cauza nu se poate discuta am incercat de mai multe ori,m-am gandit sa fac apel la politie poate ea se va sesiza avertismentul din partea organelor poate o vor speria un pic si va inceta,m-am gandit sa vb cu ea (fata in fata nu se poate pt ca sare la gatul meu,la bataie) insa azi imi promite ceva si atunci cand va fi nervoasa isi va aminti de mine si va incepe iar cu amenintarile,ma deranjeaza foarte tare deoarece de cate ori sotul ei este sunat cu nr ascuns dansa crede ca eu il sun si pe mine ma cauta,ma suna,ma jicneste,ma ameninta absolut degeaba m-am saturat sunt nevinovata,le-a revoltat pe o parte din sotiile rrome din cartier impotriva mea,el a incercat sa vb cu ea sa-i explice insa nu a dat nici un rezultat. Am o intrebare daca eu voi depune plangere la politie care vor fi urmatorii pasi? multumesc pt raspuns
Eu consider ca este mult mai bine sa nu ajungeti la o astfel de situatie si v-am aratat considerentele pentru care v-am sfatuit astfel.Inainte de a ajunge totusi la sesizarea politiei este mai bine sa mai incercati impacarea.Incercatai,astfel cum v-am aratat sa obtineti impacarea prin intermediul unei persoane care este respectata sau are autoritate fata de femeia in cauza.Nu veti regreta nimic.Primul pas in solutionarea unei astfel de sesizari este audierea dvs.in sustinerea aacesteia si a respectivei persoane in combaterea celor invocate de dvs.Partile soicita apoi ,probe cu acte si martori sau alte probatorii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu incercati sa discutati cu sotul acesteia,mai ales ca il cunoasteti.Este mai simplu decit cu o reclamatie la politie.Daca nu se aplaneaza conflictul astfel,atunci plingerea la politie este necesara.O sa trebuiasca sa sustineti afirmatiile cu probe.Inregistrati convorbirile telefonice,cautati sa aveti martori atunci cind sunteti amenintata...

Detectiv Particular FILIP STELIAN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,sotul meu este acuzat de furt pe nedrept va rog sa ma ajutati patrichiadriana patrichiadriana buna ziua am si eu o intrebare sotul meu lucreaza in constructi , a lucrat la o familie de etnie roma impreuna cu familia si cunostintele acestora la ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, rog persoanele din domeniul juridic, in mod special ... AB23 AB23 Buna dimineata, Rog persoanele din domeniul juridic, in mod special domnii si doamnele care au meseria de avocat sa ofere atentie cazului meu. Sunt din ... (vezi toată discuția)
Sunt urmarita, ce pot face? elli20 elli20 Daca sunt urmarita de cineva, iar in trecut m-a amenintat cu moartea si are o plangere penala la politie, dar continua sa ma urmareasca, care este calea legala ... (vezi toată discuția)