avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme al 13-lea salariu

Buna dimineata,

In perioada anului scolar 2006-2007, februarie-august, am muncit ca profesor la un liceu. Conform art.166 din Codul Muncii pentru aceasta perioada trebuia sa mi se plateasca al 13-lea salariu. Acum ma confrunt cu un soi de refuz din partea d-ne secretare, care probabil a semnat in locul meu. In acest caz, ce este de facut? La cine anume va trebui sa apelez? Va multumesc mult pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:49, 14 Aprilie 2009
Daca aveti certitudinea si puteti dovedi ca secretara sau alta persoana a semnat in locul dvs.statul de plata si a beneficiat de banii ce vi se cuveneau din respectiva remuneratie formulati plangere la politie impotriva persoanei vinovate pentru fals in inscrisuri oficiale (prev.de art.288 al.2 c.pen)pentru uz de fals(prev.de art.291 c.pen)si inselaciune(prev.de art.215 c.pen).Repet, pentru aceasta trebuie sa cunoastei persoana vinovata si sa puteti dovedi vinovatia sa.
Buna dimineata, dar, probabil ,nu tine loc de proba.Daca aveti aceasta certitudine, puteti actiona in sensul indicat de r.rabi, dar daca nu aveti dovezi clare, nu puteti invinui pe cineva cu, probabil.
succes
Inainte de a apela la Politie incercati la ISJ sa vada daca acesti bani s-au platit, intr-adevar, sau nu si apoi cine i-a luat.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Cum as putea dovedi?!? Eventual printr-o discutie filmata la camera ascunsa... Observ ca merge, dar poate fi constituita proba?
Dovediti cu semnatura care nu este a dvs. si atunci pentru cine a semnat este infractiune deci caz penal.

Alte discuții în legătură

Sanctiune alonso_first_one alonso_first_one Daca un angajator a semnat in locul unui angajat pe contractul de munca sau pe actul aditional contractului de munca,ce sanctiune i se poate da si cum as putea ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa pe state de plata mihaela.vlad mihaela.vlad buna ziua! acum citeva zile am demisionat din motive ca nu mi-am primit salariile pe trei luni. Statele de plata pe luna septembrie si octombrie nu le-am ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica Nina1 Nina1 Buna seara, Pentru o persoana s-a dispus inceperea urmaririi penale ca invinuit pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual si uzul de fals. Aceasta ... (vezi toată discuția)