Buna seara, as dori un raspuns la urmatoarea intrebare: a murit socrul, dupa sase ani a murit-(s-a spinzurat)- fiul lui, sotul meu. dupa moartea sotului cumnata a deschis succesiunea in speranta, ca eu ca sotie sa nu primesc nimic . S.au prezentat la notar, care a facut succesiunea intii dupa socru- masa succesorala fiind compusa doar din casa parinteasca,- care era si domiciluil fiului,al nostru, si pe care si-a ridicat mai intii un garaj, care a dezvoltat intr-o casa.(casa nu este terminat nici intabulat- cumnata se opune) .La prezentarea la notarul respectiv am intrebat cum se poate intabula casa pe numele sotului, la care cumnata s-a opus- astfel succesiunea dupa sot nu am terminat- este sistata pina la intabularea casei pe numele sotului.Am primit certificatul de mostenitor dupa socru si de aici nu mai stiu incotro pot sa iau pentru terminarea succesiunii.Masa succesorala la notariat masa succesorala se compune doar -a fost spusa de cumnat, cum ca - numai din masina si banii din banca-contul bancar- . Eu atunci nu am semnat pentru incheierea succesiunii dupa sot, sperind ca o pot intabula casa. Dar cumnata mi-a fácut sesizare la politie, ca eu sa nu pot intra in curte-in casa-unde mi-au rámas lucruri personale.am avut o camera- camera sotului si casa pe care construiam impreuna , in garaj masina.Cumnata fácind plingere la politie. Si umbla peste tot la sevici, la scoala, la posta ca eu sa-mi schimb domiciliul ...Domiciliul fiind acela.Dar facind toate acestea Intrebarea mea este:
1. pot sa schimb notarul, sa ma prezint cu acetele la un alt notar pentru succesiune dupa sot sau
2. daca cumnata se opune pe cale amiabila ni-mi ramine numai calea de instanta. Eu fiind bugetar,cu venit mic, nu-mi permit sa inaintez succesiune in instanta?
Multumesc pentru raspuns