buna seara
am o intrebare:
stau intr-o casa nationalizata care a fost retrocedata
proprietara a fost o persoana de origine germana care a plecat din Romania prin anii 40 in urma razboiului
as vrea sa stiu unde m-as putea interesa daca a fost despagubita de autoritatile germane pentru proprietatile din Romania pe care le-a lasat in urma(si erau destul de multe)
deoarece din cate stiu daca a fost despagubita ,mostenitorii nu ar mai fi avut dreptul de a cere retrocedarea proprietatilor care au fost pe numele proprietarei(mentionez ca aceasta a decedat acum mai bine de 30 de ani).
va multumesc
Dumneavoastra numiti "despagubire" ce a platit statul pe vremea comunismului? Statul roman , ce treaba avea statul german sa dea despagubiri pentru proprietati din Romania? Daca era vorba de proprietatea dvs. tot asa ati pune problema?
Nu mi-o luati in nume de rau, dar la orice trebuie privit si reversul medaliei!
eu privesc si reversul medaliei
dar atata timp cat persoana a fost despagubita,mai au dreptul mostenitorii sa ceara imobilul in natura?
cam de cate ori ar trebui sa plateasca statul raman?
odata in bani,odata in natura si de fapt nu asa zisii mostenitori profita,ci avocatii care au cumparat litigiul si se folosesc de acte false in instanta dar nu se oboseste nimeni sa vada
atata timp cat stiu sigur ca totul e un fals ,nu credeti ca e cazul sa ma zbat sa aflu tot ce tine de imobil?
Este adevarat ce spuneti dvs. , dar sasilor cand au plecat din tara dupa razboi ,nu le-a dat statul despagubiri , iar cei care au plecat mai recent au primit bani foarte putini, vedeti ca la casa unde locuiti este posibil ca fostul proprietar sa nu fi primit nimic cand a plecat, altfel nu se restituia casa, au grija primariile sa dea inapoi fostilor proprietari cat mai putin, chiar daca sunt actionate in judecata!Toata lumea ii plange pe cei care au cumparat de la stat case la niste preturi derizorii, dar pe fostii proprietari care au investit la pret real in acele case nu ii plange nimeni, desi ei au dreptul la casa facuta pe munca lor,ba mai platesc si pentru procese costisitoare si uneori nici nu castiga dreptul lor!
Fostul proprietar e decedat din anii 70.Iar cei ce revendica au un testament cu stersaturi si adaugiri fara a fi pusa parafa notarului si in care nici macar nu este trecuta masa succesorala,dar cu care au revendicat 16 apartamente in Bucuresti sector1,si nici macar nu mai au interes in acest caz deoarece si-au vandut drepturile de proprietate,iar pe apartamentele castigate in justitie vin facturi pe numele sotiei avocatului care ii reprezinta asa ca in nici un caz nu am cui sa plang de mila.E un caz cat se poate de clar de cumparare de drepturi litigioase dar nu vrea nimeni sa il vada.Justitia in Romania este doar pentru cei cu bani,nu pentru oamenii de rand.
Recuperare bunuri
nykolaa
Bună seara am o întrebare în urma cu 8 luni de zile am plecat la foști socri unde locuiește fosta nevasta cu copilul am dus acolo un calculator un ... (vezi toată discuția)