avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bunuri

Bună seara am o întrebare în urma cu 8 luni de zile am plecat la foști socri unde locuiește fosta nevasta cu copilul am dus acolo un calculator un televizor și am cumpărat un laptop am aflat de curând ca le-a vândut pentru ca nu avea bani așa susține ..... precizez ca am acte pe ele și sunt trecute pe numele meu . Ele ... întrebarea îi ce pot face legal am încercat sa îi explic ca sa mergem la cine le-a vândut dar tot da vina pe fratele ei ca el știe .... Am vb cu fratele ei și a zis ca de vândut le-a vândut ia ... Va rog sa îmi spuneți ce pot face legal Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nykolaa , utilizator 13:06, 7 Mai 2017
Buna ziua. Din cele redactate de dvs. nu reiese cine le-a vândut pentru ca nu avea bani.
Adica socrii, nevasta, copilul sau fratele. :confused:

Ce pot sa va spun in mod cert este ca - persoana care, cu bună-credinţă, încheie cu un neproprietar un act translativ de proprietate cu titlu oneros având ca obiect un bun mobil devine proprietarul acelui bun din momentul luării sale în posesie efectivă - asta se traduce in sensul ca, bunurile nu le mai puteti recupera, ci doar contravaloarea acestora, eventual de la cel care le-a vandut (socrii, nevasta, copilul sau fratele).
Acum insa, se pune intrebarea - Oare merita un astfel de demers? Dvs. stiti.
Puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de abuz de incredere(art.238 NCP), daca mai sunteti in termenul de 3 luni prvazut de art.296NCPP.
Bine dle av. @danpopescu2011, la plangerea lui i se opune darul manual si daca reiese ca plangerea este formulata cu rea credinta, va suporta si posibilele consecinte. Asa ca, daca tot îl indrumati de bine, macar aratati-i toate aspectele, adica si reversul medaliei.
Lucrurile le-a dus pentru a îi oferi la copil condiți minime pentru ca nu aveau televizor internet etc .... lucrurile le-a. Lăsat forțat pentru ca sa intrat peste mine în casa de către fostul socru cu cuțitul sa mă omoare și am fugit când am mers la le iau nu a vrut sa mi le dea .... Și o sa depun o plângere sau pot sa le cer la următoare înfățișare la proces pentru ca sunt în proces cu mama copilului pentru stabilirea domiciliu minorului dacă depun plângere sar putea sa îi fac rău și lui fratele mamei cu ,care mă judec pentru ca mai are un dosar penal pentru droguri de risc ... Eu îmi vreau pur și simplu calculatorul pentru ca pe el is toate pozele cu copilul de dat bani pe ele nu are de unde ca is scumpe is unde în jurul sumei de 20000 de lei toate și nu are bani nici sa întrețină copilul a vândut și mașina care o cumpărasem împreună .. Vreau sa știu dacă le pot cere în următoare înfățișare nu vreau sa le fac rău dar dacă acolo se ajunge îmi pare rău ... Și nu am înțeles adică reversul medaliei puteți fi mai expicativ va mulțumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Catalin__B Catalin__B In urma cu 5 ani am contractat cu sotia un credit de nevoi personale,pe numele amandoura.Dupa 4 ani socrul meu ne-a TRANSFERAT(acest termen reiese clar din OP ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in cazul nationalizarilor stefania78 stefania78 buna seara am o intrebare: stau intr-o casa nationalizata care a fost retrocedata proprietara a fost o persoana de origine germana care a plecat din Romania ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara marianapodaru2009 marianapodaru2009 Buna ziua, Putem sa dam in judecata pe fostul socru, care in baza procurii generale are dreptul de a ridica pensia alimentara a minorului ( avand in vedere ... (vezi toată discuția)