avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecinu a cumparat casa in care eram chirias al rial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecinu a cumparat casa in care eram chirias al rial

stau de 30 de ani in casa in care rialu era administrator,am incercat dupa 1990 sa o cumpar si mi sa spus ca nu se poate ca nu este data lege.anul trecut inainte sa expire contractu de inchiriere in aprilie,vecinul meu mi-a spus ca el este noul propieter si sa nu mai platesc chirie la rial si sa-i platesc lui.rialu mi-a spus ca ia cerut vecinului meu o hotarare judecatoreasaca din care sa rezulte ca el este propietar si nu statul.vecinul meu ce a facut,a scos un cf in care era trecut fostu propieter care era in germania,a gasit o fata a fostului propietar care la inputrenicit pe vecinul meu sa-i faca actele de mostenire si contractul de vanzare cumparare.asa vecinul meu a devenit propietar in casa in care eram chirias al rialului.am intervenit in proces pentru a anula contractul de vanzare,proces care sa incheiat anul asta cu concluzia ca statul roman nu are titlu valid de propietate.ce pot face in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 23:38, 24 Iunie 2010
Cu alte cuvinte ... instrainarea a fost valabil facuta. Nu prea mai aveti ce sa faceti decat sa va intelegeti (daca e posibil) cu noul proprietar. Ar fi bine insa sa ne dati mai multe amanunte si sa ne spuneti daca fostul proprietar (cel trecut in cf) avea doar o singura fica sau mai are si alti urmasi/mostenitori.
adica ati pierdut?
in interventia dvs ce contract ati vrut sa anulati?
exista o decizie de retrocedare?
fostul propietar a avut 3 baieti si o fata,baieti au murit si fata este in viata.am vrut sa anulam contractul de vanzare cumparare facut de vecin cu mostenitoarea.nu exista nici o decizie de retrocedare.normal trebuia sa faca fata cerere de retrocedare si apoi sa vanda,dar statul roman nu si a trecut dreptul de propietate in cf si vecinul a profitat de aceasta greseala.rialul mi-a dat o copie a unui act in baza caruia casa a intrat in propietataea statului cu decretul 223/1974 din data de 1.01.1975,decizia urmand sa vina ulterior.procesul sa incheiat in mai dar nu a sosit decizia acasa,eu vreau sa fac recurs.mai am vreo sansa.multumesc.
chiar si asa trebuia urmata o procedura speciala.
trebuia sa fiti notificat de catre proprietarul imobilului de intentia acestuia de a instraina, si sa vi se ofere in primul rand dvs acesata posibilitate.
trebuia sa va exercitati un drept de preemtiune.
corect trebuia sa vina mostenitoarea sa faca revendicarea si daca dorea sa-l vanda trebuia a ne faca o notificare in care sa ne anunte ca vrea sa-l vanda. dar vecinul a obtinut o anputernicire de la mostenitoare sa se ocupe de certificatul de mostenitor si apoi sa-l vanda tot lui(vecinul) statul este obligat sa isi treaca in cf dreptul de proprietate? daca exista un nepot al propietarului poate sa anuleze certificatul de mostenitor?

Alte discuții în legătură

Statul este obligat sa se treaca in c.f. cristi.bv cristi.bv in anul 1975 in propietatea statului a intrat o casa care a fost abandonata de propietat.Statul nu si-a trecut dreptul de propietate in C.F. .Fica ... (vezi toată discuția)
Dobandire teren simona12345 simona12345 cu a si pute intra in posesia unui teren cu propietarul, din titlul de propieter decedat si avand in viata copii 2....si niste nepoti din parte a celui de ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de doua ori a_gmona a_gmona Ajutati-ma va rog cu un sfat: In 2001, am cumparat un teren de 2x115 mp pentru a avea trecere la livada din spatele curtii unui vecin, pe care avem si Titlu ... (vezi toată discuția)