avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... statul este obligat sa se treaca in C.F.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

statul este obligat sa se treaca in C.F.

in anul 1975 in propietatea statului a intrat o casa care a fost abandonata de propietat.Statul nu si-a trecut dreptul de propietate in C.F. .Fica propietarului poate sa vanda fara sa faca cerere de retrocedare?
Cel mai recent răspuns: ContSters152499 , utilizator 14:46, 26 Iunie 2010
De urmarit cine este mentionat in prezent in CF ca proprietar al acelui imobil, iar daca sunt parintii fetei, aceasta poate deschide succesiune in care sa cuprinda si acest imobil.
In baza certificatului de mostenitor, devine proprietara, intabuleaza dreptul de proprietate la CF si poate vinde.
in C.F. este trecut numele parintilor.Propietarul avea 4 copii,3 au murit si a ramas fata.Copii celor trei frati care au murit au dreptul la mostenire?
NU. nu poate sa vanda daca nu face cerere de retrocedare.
Dobandirea dreptuluide proprietate de catre Stat, este opozabila fata de terti si fara inscriere in cartea funciara. Asa ca, nu inseamna ca daca este inscris cineva in CF, anterior exproprierii, este si proprietar, astazi.
Oricum notarul este obligat, in cazul eventualei mostenir sau vanzari, sa solicitate certificat fiscal, iar in evidentele primariei figureaza ca este al Statului.
fica propietarului nu a facut cerere de retrocedare,fata a facut doar actele de mostenitor si a vandut casa.Se poate anula contractul de cumparare?
Eu cred ca poate fi anulat avand in vedere motivele enuntate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinu a cumparat casa in care eram chirias al rial cristi.bv cristi.bv stau de 30 de ani in casa in care rialu era administrator,am incercat dupa 1990 sa o cumpar si mi sa spus ca nu se poate ca nu este data lege.anul trecut ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul mostenit sebastiansamoila1972 sebastiansamoila1972 Buna ziua. Am mostenit cateva terenuri intr-o comuna din judetul Cluj.Pe unul din terenuri , intravilan, inainte de 1989 s-a construit o casa si niste ... (vezi toată discuția)
Trebuie facuta succesiune ? theathea theathea Speta este urmatoarea:Bunicul si bunica au un baiat si o fata. Bunicul moare,se face succesiunea ,bunica primeste 1/4 ,fata 3/8,baiatul 3/8 din imobil. ... (vezi toată discuția)