Buna seara,
Am si eu o problema a carei rezolvare nu o prea stiu. Bunicii mei au mai multe proprietati, dar bunicul este nevazator de aproximativ 7 ani, nedeplasabil si nu are discernamant. Bunica ar dori sa vanda una din proprietati dar nu poate vinde fara semnatura bunicului, fiind amandoi cotitulari. Ce se poate face in cazul acesta pentru a putea vinde? Am auzit ceva de o interdictie de semnatura, dar nu stiu cum se procedeaza si unde m-as putea adresa si ce implica aceasta procedura... are ea dreptul la toate bunurile comune atat in timpul vietii cat si dupa aceea? Mentionez ca el are varsta de 77 ani si nu pot merge cu dansul la investigatii medicale, deoarece este nedeplasabil (imobilizat la pat si nu poate sta nici pe scaun).
Va multumesc, astept un raspuns de la dumneavoastra.
Cerere ptr punerea sub interdictie si instituirea tutelei, dar trebuie verificate circumstantele cauzei. E de competenta instantei de judecata si e necesar sa va angajati un avocat.
Va multumesc pentru raspunsuri insa se pare ca am pus intrebarea cam tarziu.. ieri dimineata s-a stins din viata bunicul meu. Va multumesc inca o data, multa sanatate. O seara buna.
Obtinere curatela
nick58
Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)