avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unul din soti fara discernamant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unul din soti fara discernamant

Buna seara,
Am si eu o problema a carei rezolvare nu o prea stiu. Bunicii mei au mai multe proprietati, dar bunicul este nevazator de aproximativ 7 ani, nedeplasabil si nu are discernamant. Bunica ar dori sa vanda una din proprietati dar nu poate vinde fara semnatura bunicului, fiind amandoi cotitulari. Ce se poate face in cazul acesta pentru a putea vinde? Am auzit ceva de o interdictie de semnatura, dar nu stiu cum se procedeaza si unde m-as putea adresa si ce implica aceasta procedura... are ea dreptul la toate bunurile comune atat in timpul vietii cat si dupa aceea? Mentionez ca el are varsta de 77 ani si nu pot merge cu dansul la investigatii medicale, deoarece este nedeplasabil (imobilizat la pat si nu poate sta nici pe scaun).
Va multumesc, astept un raspuns de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: mihaela_2289 , utilizator 18:28, 23 Ianuarie 2014
Cerere ptr punerea sub interdictie si instituirea tutelei, dar trebuie verificate circumstantele cauzei. E de competenta instantei de judecata si e necesar sa va angajati un avocat.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
Adrian ALBU, Avocat
Si ar fi nevoie de o expertiza IML care s epoate face si la domiciliu, asa incat faptul ca e nedeplasabil nu e o problema de nedepasit.
Va multumesc pentru raspunsuri insa se pare ca am pus intrebarea cam tarziu.. ieri dimineata s-a stins din viata bunicul meu. Va multumesc inca o data, multa sanatate. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea proprietatii de catre persoana bolnava de alzheimer ina2007 ina2007 Bunica mea are 77 de ani si este bolnava de dementa Alzheimer. Eu si fetita mea de 8 ani locuim in aceeasi casa cu ea. Eu am in proprietate jumatate de casa ... (vezi toată discuția)
Drept semnatura pt un bolnav cu avc bontideanpetruta bontideanpetruta TATA ARE 81 DE ANI ANUL TRECUT A SUFERIT UN ACIDENT VASCULAR NU ASA DE GRAV DOAR CA SE EXPRIMA MAI GREU SI UITA LUCRURI AS VREA SA STIU DACA MAI ARE DREPT DE ... (vezi toată discuția)
Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)