avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reinnoire contract Apanova Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reinnoire contract Apanova Bucuresti

Buna ziua,

Va prezint situatia:

Un singur racord, un singur contor, doua blocuri racordate la acelasi contor. Nu mai exista asociatie de locatari. Actualul contract este incheiat in numele a doi locatari, fiecare reprezinta un bloc. In total sunt 12 apartamente.

Ni s-a cerut reinnoire contractului de furnizare servicii. Se va merge pe aceeasi forma cu cei doi reprezentanti, dar am primit o foaie de la apanova cu urmatorul text:


DECLARAŢIE

Subsemnatul/a____________________________________________, cu domiciliul în Bucureşti, sector __, str. ____________________________, nr. ______, bloc ____, scara ____, ap._____, în calitate de coproprietar/colocatar al imobilului din str. _______________________________________________, nr. _____ sector ______, posesor al BI/CI seria ____, nr. _________________
şi având cunoştinţa de prevederile art. 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, declar pe proprie răspundere că deleg pe domnul/doamna/SC ________________________________________________, având calitatea de __________________________________, să încheie contractul de furnizare a apei şi canalizare, iar în eventualitatea unui debit restant mă oblig să suport contravaloarea acestuia.
Atașez acestei declarații 1 copie a Buletinului de Identitate / Cărții de Identitate.

Data ________________________________

Semnătura,
_________________



Intrebarea mea este, d.p.d.v. juridic mi se poate imputa mie intreaga suma restanta, in eventualitatea in care exista?

Mentionez ca ceilalti 11 locatari au semnat acesta declaratie.
Cel mai recent răspuns: iceee , utilizator 00:59, 21 Ianuarie 2014
Dupa cate imi dau seama, dv. ati primit de la Apa Nova un formular tip pe care trebuie sa-l multiplicati in 12 exemplare, cate unul pentru fiecare proprietar.
Ei va deleaga pe dv. si pe probabil inca un reprezentant de-al lor ca sa faceti ce faceati si pana acum. Calitatea dv. este de reprezentant, ca nu puteti zice ca sunteti presedinte de asociatie sau administrator......

Declaratia este a fiecarui coproprietar si el se angajeaza sa raspunda pentru debitele restante, nu reprezentantul lor. In acest caz, sigur ca Apa Nova va lua legatura cu reprezentantii delegati si ii va folosi ca intermediari pana cand debitele vor fi achitate, dar nu ca le vor plati acestia.

Nu inteleg de ce nu va infiintati ca asociatie de proprietari, ca nu va costa nimic, eventual cativa firfirei, si nici nu mai suportati complicatii in legatura cu furnizorii, prestatorii etc.
Ma aflu in situatia de a semna sau nu acest act..

Persoanele care apar pe contract sunt altele.
Adica dv. veti fi reprezentat de altcineva? De un vecin?
Contractul va fi reinnoit pe numele a doi locatari, fiecare reprezentand cate un bloc. Numele celor doi va aparea in contract ca parte contractanta. Si ni s-a cerut completarea acelor declaratii ca si colocatari in imobile.
Prin aceasta declaratie, atat furnizorul cat si reprezentantul care va semna contractul cu furnizorul, incearca sa-si ia masuri de prevedere pentru situatia ca nu o sa va achitati consumul. Este firesc sa se ia asemenea masuri neavand asociatie de proprietari.

Alte discuții în legătură

Conflict cu apanova ContSters61389 ContSters61389 Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. In noaptea de 11 oct. a.c am constatat ca subsolul blocului este inundat. Am sunat la Apanova iar a doua zi, ... (vezi toată discuția)
Debransare apa nova goby goby Suntem un bloc cu doua scari: scara 1 si scara 2.Ambele scari suntem constituite separat in asociatii de proprietari.Fiecare scara avem personalitate juridica ... (vezi toată discuția)
Vecinul meu nu își achită facturile restante la apanova și se pare că vom ajunge la debranșare deși eu sunt cu plata la zi. ce este de făcut în acest caz? speed_1978 speed_1978 buna ziua.ce este de facut in cazul in care vecinul meu(curte comuna,eu parter el etaj) nu isi achita facturile restante la apanova si se va ajunge conform ... (vezi toată discuția)