avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa ma stabilesc in alta tara cu copilul minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa ma stabilesc in alta tara cu copilul minor

buna ziua,

Am o hotarare judecatoresca definitiva si irevocabila din octombrie 2008.
Prin ea :
dispune desfacerea casatoriei
incuviinteaza sa revin la numele de familie si
" incredinteaza minorul --- spre crestere si educare reclamantei si obliga paratul la plata sumei de 83 lei lunar, cu titlul de contribuite de intretinere in favoarea minorului incepand cu data de 22.05.2008 si pana la majorat sau alte dispozitii legale."
asta e tot.

la momentul respectiv aveam deja alt domiciliu, lucram (la 8 luni dupa nastere), el nu, nu lucreaza nici acum. dar astea sunt alte detalii. el mai are un copil dintr-o casatorie anterioara la care are drept de vizita.
in hotararea mea NU se stabileste acest lucru.

doresc sa plec si sa ma stabilesc in anglia si intrebarea mea este daca nu voi fi oprita in mijlocul aeroportului, sa nu fiu lasata sa parasesc tara cu el (are 6 ani).
este suficient sa arat hotararea mea de divort in momentul imbarcarii in avion?
(am citit tot felul de povesti pe internet, dar fiecare este cu povestea lui.)
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:45, 20 Ianuarie 2014
e suficient sa aratati hotararea, sa faceti
si o copie xerox.
Tot in baza hotararii i-ati facut sau ii veti face pasaport copilului.
Se pare ca lucrurile s-au schimbat de f curand. Eu stiu ca acum este nevoie de acordul celuilalt parinte. Este bine sa verificati inainte ptr a nu avea surprize.
Aveti hotarare pe Codul vechi, e de incredintare, puteti parasi tara. Ar trebui sa il anuntati totusi pe tata despre aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui vatavumihaela vatavumihaela buna ziua,vreau sa plec din tara cu fetita , sunt div de 2 ani , divortul sa efectuat in lipsa lui , fetita mia fost incredintata iar el nu are program de ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate Dani gbr Dani gbr Buna ziua! As vrea sa stou daca se poate ca eu (16 ani) sa plec singura cu avionul din Anglia pentru ca termin mai repede scoala decat sora mea. De fiecare ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã - încredinþare minor moldovanlaura moldovanlaura Prin ordonanţă preşedinţială s-a încredinţat minorul, spre creştere şi educare, reclamantei spre creşte Ordonanţa preşedinţială este ... (vezi toată discuția)