avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, termen dezbatere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, termen dezbatere

Buna ziua!Bunica mea a decedat si tatalui meu cand s-a prezentat la primarie pt certificatul de deces I s-a spus ca trebuie completata o anexa 23 si ca oricum se va inainta catre un notar dezbaterea succesiunii din oficiu, ei fiind mai multi mostenitori.Noi vroiam sa facem lucru asta dar ceva mai tarziu cand aveam mai multi bani,acum e obligatoriu in termen de 30 de zile?multumesc!
Cel mai recent răspuns: carsteadana , utilizator 11:49, 20 Ianuarie 2014
Nu, nu e obligatoriu deschiderea succesiunii in termen de 30 de zile de la deces.
obligatoriu este sa mergeti la un notar si sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii ,acest lucru trebuie facut pana la implinirea unui an de la deces . apoi puteti dezbate succesiunea cand doriti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Rodica Ciolca Rodica Ciolca In urma decesului mamei mele am deschis succesiunea asupra bunurilor imobile ce le-a detinut si am obtinut certificatul de mostenitor. Ulterior am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta de multi ani. mai e posibil? nectarya nectarya Tatal meu a decedat. In timpul vietii nu a deschis succesiunea asupra bunurilor parintilor lui (bunicilor mei). Parintii tatalui erau divortati de cand el era ... (vezi toată discuția)
Succesiune Amalia_diva Amalia_diva Am o intrebare legata de o succesiune. In august anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut ... (vezi toată discuția)