avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am o intrebare legata de o succesiune.
In august anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut succesiunea.Bunicii aveau trei copii: 1. mama mea care a
decedat nu s-a facut succesiune,
2.matusa care nu stiim daca mai e in viata, nu are copii,
3.matusa care are patru copii.
Problema e ca actele de propietate + certificatul de deces al defunctei se afla la matusa mea care nu are de gand sa deschidem succesiunea pentru ca beneficiaza doar ea de chirie la casa unde locuia bunica.Mentionez ca i-am oferit loc de veci pentru bunica care era o mostenire de a mamei.
As dori sa stiu daca am drep de mostenire la succesiunea bunicii adica la casa?
Este posibil sa faca pe ascuns deschiderea succesiuni fara sa specifice mostenitori?
Ce pot face in acest caz?
Va multumesc! :)

Cel mai recent răspuns: Amalia_diva , utilizator 01:14, 5 Februarie 2012
1.Dvs aveti dreptul la mostenire, o mosteniti pe mama dvs.
2.Ptr a verifica daca s-a facut succesiunea fara dvs puteti merge la notariat unde solicitati sa se verifice. Notarul public sesizat de succesibil cu cererea de dezbatere a procedurii succesorale, transmite, prin fax sau e-mail, compartimentului de evidenţă a procedurilor succesorale din cadrul Camerei Bucureşti, cererea tip (Anexa 1) însoţită de certificatul de deces şi/sau sesizarea secretarului consiliului local, pentru efectuarea verificărilor în baza de date.
3.Oricum, cea mai sigura cale ramane instanta.
Multumesc mult!:)
Cand a decedat persoana ?
Este un aspect care poate fi deosebit de relevant...
bunica a decedat in data de 16.08.2011
Termenul legal in care va incadrati este de 6 luni de la data decesului persoanei.
Nu mai aveti mult timp...
Trebuie sa luati o decizie in cunostiinta de cauza.
Daca nu va permiteti sa consultati un avocat trebuie sa mergeti urgent la notar pentru a da o declaratie de acceptare a mostenirii deoarece in caz contrar riscati sa fiti inlaturata de la mostenire.

Alte discuții în legătură

Mostenire Amalia_diva Amalia_diva Am o intrebare legata de o succesiune. In anul 2011 a decedat bunica mea. Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut succesiunea.Bunicii ... (vezi toată discuția)
Mostenire Amalia_diva Amalia_diva Am o intrebare legata de o succesiune. In anul 2011 a decedat bunica mea. Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut succesiunea.Bunicii ... (vezi toată discuția)
Revendicare loc de veci Furcoi Florentina Furcoi Florentina Bunica mea a decedat în anul 2006,înainte de deces a cumpărat de la parohia Ciorogîrla un cavou cu 6 cripte, iar pe act sunt trecuţi ca moştenitori cei 3 ... (vezi toată discuția)