avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am o intrebare legata de o succesiune.
In anul 2011 a decedat bunica mea.
Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut succesiunea.Bunicii aveau trei copii: 1. mama mea care a
decedat nu s-a facut succesiune,
2.matusa care nu stiim daca mai e in viata, nu are copii,
3.matusa care are patru copii.

Problema este ca actele de propietate + certificatul de deces al defunctei se afla la matusa mea care nu are de gand sa deschidem succesiunea pentru ca unu din copii ei stau in garsoniera bunicilor.
Mentionez ca i-am oferit loc de veci pentru bunica care era o mostenire de a mamei.

Care sunt pasii care ii pot face pentru a obtine partea ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:05, 3 Iunie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca succesiunea nu se poate dezbate prin intelegere in fata unui notar atunci va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Pentru cerificatele de deces ale bunicilor va trebui sa va adresati primariilor pe raza carora au decedat pentru a va emite altele.
Pentru actele de proprietate va trebui sa va adresati primariilor pe raza carora se afla bunurile pentru a va emite copii de pe acele acte.
Pentru matusa despre care nu stiti unde sta sau daca mai traieste va adresati Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date pentru a-i afla fie adresa actuala fie locul decesului pentru a avea un certificat de deces.
Mostenirea de pe urma bunicilor se imparte in 3 parti egale daca mai traieste si matusa fara copii sau in 2 parti daca nu mai traieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Amalia_diva Amalia_diva Am o intrebare legata de o succesiune. In anul 2011 a decedat bunica mea. Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut succesiunea.Bunicii ... (vezi toată discuția)
Succesiune Amalia_diva Amalia_diva Am o intrebare legata de o succesiune. In august anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul meu a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor in legatura cu o succesiune privind un loc de veci Iuli_ana Iuli_ana Buna ziua. Am intrat intr-o situatie cam complicata.Anul acesta ar trebui sa platim concesiunea pentru un loc de veci, care a apartinut bunicului.Cei de la ... (vezi toată discuția)