avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la cumparare loc parcare si boxa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la cumparare loc parcare si boxa

Buna ziua,

Am cumparat un apartament cu TVA 5%. Acum doresc sa cumpar un loc de parcare subteran in acelasi bloc si o boxa. Exista vreo posibilitate de a le cumpara cu TVA 5% sau se aplica obligatoriu TVA de 24%?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 18:14, 23 Ianuarie 2014
Buna ziua,

In opinia mea, nu este posibil sa efectuati aceasta achizitie cu tva 5%, doarece operatiunile pentru care se aplica aceasta cota sunt destul de clar definite art.140 din CF.
Oricum, in cazul in care deja ati achizitonat un imobil cu cota redusa, nu veti mai putea aplica pentru o alta achizitie tot cu 5%.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare apartamente, curte engleza si parcare d_roxana d_roxana Intrebare: Un dezvoltator imobiliar a construit un bloc de apartamente destinate vanzarii. Marfa receptionata consta in apartamente, garaje subterane, boxe, ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie apartament alynakiss112 alynakiss112 Buna Ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata unui TVA pentru o locuinta noua. In trecut am cumparat o locuinta cu TVA 5% am fost nevoita sa o vand, am ... (vezi toată discuția)
Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)