avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare fara concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare fara concurs

Buna ziua,

Va solicit o scurta asistenta referitor la un subiect mai delicat.
Sunt angajat de 7 ani in cadrul aceleasi companii - privata.
Am studii postuniversitare si ocup functie de manager. Acum cateva luni a fost angajata o doamna, cu salariul dublu fata de al meu, functie director, desi:
- nu s-a facut concurs pentru postul respectiv
- nu am putut eu candida pentru postul respectiv
- nu sunt motive justificate pentru diferenta de venit.

Se considera urmatoarele: persoana nou angajata are studii universitare finalizate (deci sub nivelul meu), are numai 5 ani experienta in domeniu (deci sub nivelul meu), in companie se discuta f mult in franceza (eu sunt licentiate in franceza, persoana respectiva abia vorbeste - deci sub nivelul meu).

Sunt in dubii daca cer marire de salariu si se refuza voi demisiona. In acest caz pot intenta proces agajatorului pentru discriminare si constrangere? Sau ce se poate face? NU ESTE CORECT si nu as dori sa las lucrurile asa (avand in vedere ca ceva similar s-a intamplat si acum 4 ani, insa acea persoana a fost concediata dupa un an).

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 23 Ianuarie 2014
In sectorul privat ,nu exista obligativitatea ca angajarea sa se faca prin concurs sau examen.

Angajatorul este cel care decide modalitatea de angajare.
Multumesc pentru raspuns!
Daca am inteles corect, dvs considerati inutil un demers in sensul in care nu mi s-a permis sa candidez pentru functia respectiva (ca si avansare). Nu stiu legislatia si daca se sustine idea de discriminare...sau ce sanse as avea sa obtin ceva pentru orice alt criteriu... Multumesc!
Nu este vorba despre discrimare , aici este vorba despre optiunea angajatorului din sectorul privat. El decide oe cine si cum angajaeaza.

Daca doriti puteti depune o sesizare la C.N.C.D. - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna Lafayette68 Lafayette68 Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare: Poate participa la un concurs organizat în vederea ... (vezi toată discuția)
Manager resurse umane Diana_B Diana_B Buna ziua, Pentru ca o persoana pe functia de Inspector resure umane sa treaca pe functia de Manager resurse umane sunt necesare indeplinirea anumitor ... (vezi toată discuția)
Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)