avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj?

Buna ziua,
Puteti sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: am dreptul sa beneficiez de indemnizatie de somaj, pentru persoanele provenite din munca, daca am cotizat 12 luni neintrerupt (determinat si nedeterminat, 8 ore) dar, aceste 12 luni nu sunt chiar din luna aceasta (ianuarie 2014) calculate in urma. Cele 12 luni intra in 24 de luni calculate in urma.

In acest caz, anexa nr. 26 de somaj cine trebuie sa o completeze?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: MitranStefania , utilizator 17:49, 20 Ianuarie 2014
Perioada eligibila pentru stagiul de cotizare la somaj este 16.01.2012 -16.01.2014. In aceasta perioada va trebui sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni.

Stagiu poate fi cumulat de la un singur angajator sau de la mai multi.
Multumesc mult!
O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati de la comunitatea europeana danapop30 danapop30 Buna ziua,firma la care lucrez a imprumutat bani de la Comunitatea Europeana ....Avem dreptul la somaj?Lucrez angajat din 16.01.2014....Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie de somaj raul74 raul74 In conditiile in care am cotizat neintrerupt timp de 17 ani la fondul de somaj iar din noiembrie 2014 ( mai exact 29 oct 2014 ) mi s-a desfacut CIM-ul pe ... (vezi toată discuția)
Somaj Mihaela3434 Mihaela3434 Buna seara!Am lucrat la o firma 8 ani,mi-am dat demisia si peste 3 saptamani m-am angajat din nou,am lucrat 1 luna si mi s-a desfacut contractul de munca(firma ... (vezi toată discuția)