avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie eronata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie eronata

Buna ziua,

Am primit azi o citatie prin care mi se solicita sa ma prezint in Bacau in calitate de martor intr-un proces penal unde sunt insirati 4 inculpati de care nu am auzit in viata mea (eu sunt din Timisoara nu am pus in viata mea piciorul in Bacau) sunt convins ca e vorba de o eroare,
cum ies din aceasta situatie, unde ar trebuii sa ma adresez pt a se constata eroare si a obtine anularea citatiei ?
sau in cazul in care ma deplasez cine imi deconteaza toate cheltuielile?
ce se intampla daca nu ma deplasez?
pot consulta dosarul pt care sunt citat inainte de data procesului fara sa ajung in Bacau?



Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Badger , utilizator 20:35, 11 Aprilie 2009
Sa inteleg ca sunteti citat ca martor intr-un proces penal la instanta.
Daca este asa,intrb? Pina in aceasta faza nu a-ti mai dat nici o declaratie la politie sau procuratura?
Nu cunoasteti pe nici unul din cei 4 inculpati ?
Ceva este la mijloc si poate va scapa. Daca nu poate fi o greseala,cum a-ti ajuns,sau cum au ajuns datele dvs. in dosar. Trebuiesc lamurite aceste aspecte.Daca este imperios necesara prezenta dvs. si nu va veti prezenta la termenele stabilite,se poate emite mandat de aducere,pe care organele abilitate il vor duce la indeplinire.
Calitatea de martor nu va da si dreptul de a studia dosarul,mai ales fara a va deplasa.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
In citatie se mentioneaza ca "in vederea exercitarii dreptului la aparare partea citata poate sa consulte dosarul....", eu am inteles ca, chiar daca nu ma apar am drept sa consult dosarul, mai mult vreau sa il consult pt a vedea unde sa desfasurat actiunea si dac ar putea avea vre-o legatura cu mine

Dosarul este facut din 2006 din ce reise din citatie, azi a fost prima oara cand am auzit ceva de acest lucru, nu am dat nici un fel de declarati si nu cunosc pe nimeni in bacau.....

ce se intampla daca merg, cine imi deconteaza cheltuielile?
cum fac sa demonstrez ca e vorba de o eroare si sa anulez citatia, cui ma adresez ?
Daca nu merg se considera ca am obstructionat justitia sau ceva de genu, chiar daca se constata ca nu eram eu martorul pe care il cautau?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
Badger, utilizator
Nu inteleg de ce insistati asupra studieri dosarului,pwntru a vedea ....Sunteti citat doar ca martor. Ca sa studiati dosarul necesita deplasare la Bacau. Nu vine nimeni cu dosarul acasa la dvs.In ce priveste cheltuielile privitoare la o eventuala deplasare,nu stiu ce sa va spun.
Nu tin neaparat sa vad dosarul ci sa ies din incurcatura si nu stiu in ce directie sa merg
Conform dispozitiilor Codului de procedura penala, art. 190, aveti dreptul la restituirea cheltuielilor de transport, intretinere, locuinta si alte cheltuieli necesare, prilejuite de deplasarea dvs. Daca sunteti salariat, trebuie sa fiti platit pentru ziua lipsa de la serviciu, motivata cu citatia. Sumele trebuie sa va fie platite imediat dupa infatisare, din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

Alte discuții în legătură

Cine plateste pentru martorii chemati in instanta? mtraian mtraian Buna ziua, Anul trecut am fost chemat ca si martor intr-un proces in alta localitate si am cheltuit mai multi bani pe biletul de tren si mancare, ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Citare ca faptuitor dsitc dsitc Buna seara, Azi am primit o veste la care chiar nu ma asteptam , o citare ca faptuitor intr-un dosar penal, aparent deschis in 2008, la Bacau desi eu sunt din ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor in dosar penal burdusel liviu burdusel liviu In 2003 am plecat in Italia cu o firma de transport international care reuseau sa te treaca granita chiar daca nu aveai cele 3 luni de stat in tara , asa cum ... (vezi toată discuția)