avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie eronata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie eronata

Buna ziua,

Am primit azi o citatie prin care mi se solicita sa ma prezint in Bacau in calitate de martor intr-un proces penal unde sunt insirati 4 inculpati de care nu am auzit in viata mea (eu sunt din Timisoara nu am pus in viata mea piciorul in Bacau) sunt convins ca e vorba de o eroare,
cum ies din aceasta situatie, unde ar trebuii sa ma adresez pt a se constata eroare si a obtine anularea citatiei ?
sau in cazul in care ma deplasez cine imi deconteaza toate cheltuielile?
ce se intampla daca nu ma deplasez?
pot consulta dosarul pt care sunt citat inainte de data procesului fara sa ajung in Bacau?



Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Badger , utilizator 20:35, 11 Aprilie 2009
Dovada cheltuielilor se face prin chitante, bilete tren, etc sau trebuie si vreun doc special pt tribunal, ce se intampla cu cheltuielile de deplasare pe care le am la intoarcere de la proces si cui ma adresez pt a obtine decontarea ?

Va multumesc
Puteti lua bilet dus-intors, sau inmultiti cu 2 suma cheltuita pe carburant pentru un drum. Va adresati instantei care v-a citat pentru decontarea cheltuielilor, chiar la termenul la care va prezentati, si solicitati ca prin incheierea de sedinta sa stabileasca decontarea sumei X.
Sunteti citat ca martor si nu aveti de ce sau cum sa va aparati - numai partile (iar in procesul penal numai inculpatul si parte responsabila civilmente) se apara. Nu vad nici de ce vi s-ar incuviinta consultarea dosarului, avand in vedere ca nu sunteti parte si oricum nu va afecteaza cu nimic actele din dosar. Vedeti pe portal.just ro la instanta respectiva dupa nr de dosar ce puteti afla.

Cheltuielile va vor fi acoperite (dar numai la cererea dvs facuta in sedinta respectiva) si, la cerere, instanta va va da o dovada pentru a justifica absenta de la serviciu.
Va multumesc pt toate raspunsurile Dvs, ce m-ar interesa in mod deosebit este sa nu ajung pana in Bacau deoarec cred ca sunt chemat dintr-o eroare, se poate fac e ceva in acest sens cui ar trebuii sa ma adresez, tribunalui Bacau sau vreunei persoane din cadrul tribunalului (procuror sau ceva, mentionez ca habarnam cine se ocupa de caz sau cum as putea afla acest aspect)? nu stiu daca sunt martorul apararii sau acuzari

Situatia fiind foarte penibila, ajung in bacau iar cand ma audiaza ca martor le zic ca este o eroare si ca nu am habar despre ce vorbesc ei acolo, ma mai trezesc ca o sa mi se reproseze ca nu i-am anuntat ca nu sunt omul potrivit.

"Cheltuielile va vor fi acoperite (dar numai la cererea dvs facuta in sedinta respectiva)"
Cum procedez mai exact , cand sunt audiat ca martor ma adresez judecatorului si ii cer sa mi se acopere toate cheltuielile provocate de acest eveniment?

CE inseamna "martor din lucrari" ?

#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
Badger, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste pentru martorii chemati in instanta? mtraian mtraian Buna ziua, Anul trecut am fost chemat ca si martor intr-un proces in alta localitate si am cheltuit mai multi bani pe biletul de tren si mancare, ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Citare ca faptuitor dsitc dsitc Buna seara, Azi am primit o veste la care chiar nu ma asteptam , o citare ca faptuitor intr-un dosar penal, aparent deschis in 2008, la Bacau desi eu sunt din ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor in dosar penal burdusel liviu burdusel liviu In 2003 am plecat in Italia cu o firma de transport international care reuseau sa te treaca granita chiar daca nu aveai cele 3 luni de stat in tara , asa cum ... (vezi toată discuția)